Dünya Sigarasız Günü

Dünya Sigarasız Günü
KIRIKKALE (AA) - Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, sigaranın Türkiye'de ve dünyada milyonlarca insanın sağlığını tehdit eden konumunu...

KIRIKKALE (AA) - Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, sigaranın Türkiye'de ve dünyada milyonlarca insanın sağlığını tehdit eden konumunu halen sürdürdüğünü söyledi.

Güngüneş, yaptığı yazılı açıklamada, tütün kullanımının sağlığa zararları konusunda toplumsal bilinç oluşturmak için tüm dünyada 31 Mayıs'ın Dünya Sigarasız Günü olarak kutlandığını belirtti.

Sigaranın günümüzde en önemli hastalık ve ölüm nedenlerinden biri olduğunu belirten Güngüneş, şunları kaydetti:

"Sigara önemli bir halk sağlığı sorunu olarak çeşitli fiziksel, sosyal ve ekonomik yönden olumsuz sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır. Sigara kullanımı, akciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok hastalığa yol açmaktadır. Ayrıca sadece bireye değil, sigara dumanını soluyan diğer kişilere de ciddi zararlar vermekte, sigara ve diğer tütün ürünlerinin dumanına maruz kalan kişilerde de aynı hastalıklar görülmektedir.

Sigara kullanımı gelişmiş ülkelerde alınan önlemler ve toplumun bilinçlenmesi sonucunda giderek azalma eğilimi göstermektedir. Oysa gelişmekte olan ülkelerde sigara tüketimi artmaktadır. Sigaranın neden olduğu kanser ölümlerine bakıldığında da sorunun ne kadar ciddi olduğu açık olarak görülmektedir. Bu yüzden sigara kullanımının önlenmesi çalışmalarının önemi her geçen gün artmaktadır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.