Dünya Veteriner Hekimler Günü

Dünya Veteriner Hekimler Günü
Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası üyesi veteriner hekimler, Dünya Veteriner Hekimler Günü'nü törenle kutladı

EDİRNE (AA) - Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası üyesi veteriner hekimler, Dünya Veteriner Hekimler Günü'nü düzenlenen törenle kutladı.

Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erdal İlgü, veteriner hekimlerin asli ve en önemli görevlerinden birisinin halk sağlığı olduğunu söyledi.

İnsanların sağlıklı beslenmeleri için günde ortalama 85 gram protein almaları gerektiğini belirten İlgü, şunları kaydetti:

"Bunun da 35-40 gramının hayvansal kökenli protein olması gerekmektedir. Bunun yanında hayvanlardan insanlara bulaşan zoonoz sayısı 250'den fazladır. İnsanlarda görülen hastalıkların yüzde 61'i hayvan kökenlidir. Yeni ortaya çıkan hastalıklarda ise bu oran yüzde 75'tir. Bu bağlamda hem canlı hayvanlardan hastalıkların insanlara bulaşmasını önleyen hem de tüketilecek hayvansal gıdaların kontrolünde bulaşmayı önleyen veteriner hekimler oldukça zorlu çalışma şartlarında zoonotik hayvanlara ilk ve en yüksek oranda maruz kalan kişilerdir. Toplum ve hayvan sağlığını korumak için görevlerini yapan çok sayıda meslektaşımız önemli hastalıklar geçirmiş veya hayatını kaybetmiştir."

Erdal İlgü, haklarının, dünyadaki meslektaşlarının seviyesine erişmesi gerektiğini belirterek, tüm veteriner hekimlerin Dünya Veteriner Hekimler Günü'nü kutladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.