Dünya Wushu Şampiyonası'nda Hedef Altın Madalya

Dünya Wushu Şampiyonası'nda Hedef Altın Madalya
- Wushu Milli Takım Teknik Direktörü Hüseyin Dündar:- "Amacımız Rusya'da hem ülkemizi en iyi şekilde temsil edip önce madalyaları hedefleyip daha sonra birinciliği göğüslemek"- Antrenör Veda Tut:- "Hedefimiz tüm sporcularımızın derecelerle ülkelerine dönm


ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Rusya'da yapılacak Dünya Büyükler Wushu Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan milli sporcular Ordu'da hazırlıklarını sürdürüyor.

Rusya'nın Kazan kentinde 28 Eylül-4 Ekim tarihlerinde düzenlenecek şampiyona öncesi erkek ve kadın sporculardan oluşan milli takım Ordu'da kampa girdi.

Ulubey ilçesindeki spor salonunda günde çift idmanla şampiyonaya hazırlanan milliler, hedeflerini altın madalya olarak belirledi.

Milli Takım Teknik Direktörü Hüseyin Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya 4'ü erkek ve 3'ü kadın olmak üzere toplamda 7 sporcu ile katılacaklarını söyledi.

Sanda kategorisinde erkeklerde 48 kiloda Mehmet Demirci, 52 kiloda Aydın Yıkılmaz, 65 kiloda Nusret Kayhan, 80 kiloda Yavuz Selim Kazancı'nın yanı sıra kadınlar ise 52 kiloda Berna Tut, 56 kiloda Neslihan Molluoğlu Arıcan ve 65 kiloda Göknur Yaşin Dündar'ın Türkiye'yi temsilen dünya şampiyonasına katılacaklarını ifade eden Dündar, hedeflerinin büyük olduğunu söyledi.

Wushuda Türkiye'ye ilk Avrupa ve Dünya şampiyonluğunu kendisinin kazandırdığını belirten Dündar, şimdi bu deneyim ve tecrübelerini ise gençlere öğretmeye gayret ettiğini dile getirdi.

Şampiyona öncesi son hazırlıkları Ordu'da yaptıklarını ve 26 Eylül'de yola çıkacaklarını aktaran Dündar, "Kampımız oldukça verimli geçiyor. Özellikle Ulubey ilçesindeki hava şartları ve ikliminin Rusya'ya benzerlik göstermesi bizim için son derece olumlu olmuştur." dedi.

Hedefleri olan bir milli takıma sahip olduklarını aktaran Dündar, "Şampiyonaya erkekler ve kadınlarda 7 sporcu ile katılım göstereceğiz. Amacımız Rusya'da hem ülkemizi en iyi şekilde temsil edip birinciliği göğüslemek. Allah nasip ederse hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.


- "Güzel derecelerle ülkemize döneceğiz"


Müsabakaların ferdi olarak yapılacağını ve tüm sporcularına sonuna kadar güvendiklerinin altını çizen Dündar, "Onlar yüzümüzü ağrıtmayacak inşallah. Rusya'ya gidip çok güzel derecelerle ülkemize döneceğiz. Buna da yürekten inanıyorum." şeklinde konuştu.

Dünya Şampiyonası'nda tüm sporcularının derece yapacağına yürekten inandığını vurgulayan Hüseyin Dündar, "Bu gibi müsabakalarda çekeceğiniz kuralar da son derece önemli. Bu sporda Asyalılar, Koreliler ve Ruslar çok iyi durumda. İnşallah iyi de bir kura çekerek madalya şansımızı artırırız." açıklamasında bulundu.

Dündar, özellikle kadınlarda hiç altın madalyalarının olmadığını belirterek, "Temennimiz bu şampiyona ile en az bir kadın sporcumuzun altın madalyaya sahip olması." ifadesini kullandı.

Milli takım antrenörü Veda Tut ise iklimi açısından sporculara daha faydalı olacağını düşündükleri için Ordu'yu tercih ettiklerini söyledi.

2010 yılından bu yana dünya şampiyonalarında Türkiye'nin altın madalya alamadığını aktaran Tut, "İnşallah bu şampiyonada bir ilki başarırız ve takımımızdan en az bir tanesi şampiyonluğu göğüsler. Hedefimiz tüm sporcularımızın derecelerle ülkelerine dönmesidir. Güzel bir hazırlık süreci geçiriyoruz. Kuraların da güzel çıkmasıyla şampiyonlukların geleceğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.


- Sporcular şampiyonadan umutlu


Öte yandan 56 kiloda ülkesini temsil edecek milli sporcu Neslihan Molluoğlu Arıcan ise aslen Trabzonlu olduğunu ve Mersin bölgesinden şampiyonaya katılacağını söyledi.

Şampiyona öncesi hazırlıkların iyi geçtiğini anlatan Neslihan, "Şimdi önümüzde bir dünya şampiyonası var. Hedefim öncelikle her sporcu gibi şampiyon olmak. Ama en kötü ihtimalle ülkeme ikinci ya da üçüncü olarak dönebilmek. İnşallah Rusya'ya gidip bayrağımızı dalgalandıracağız. Bize güvenenleri de mahcup etmeyeceğiz." dedi.

Kadınlarda daha önce hiç dünya şampiyonu sporcunun çıkmadığını anımsatan Neslihan, ilk altın madalyayı kazananın tarihe geçeceğini, amaçlarının wushuda böyle bir başarıyı Türkiye'ye kazandırmak olduğunu ifade etti.

Türkiye adına 52 kiloda mücadele verecek Berna Tut da ilk defa büyüklerde dünya şampiyonasına katılacağını dile getirerek, madalya kazanmak için çok çalıştığını dile getirdi.

Erkeklerde 52 kiloda mücadele edecek Aydın Yıkılmaz ise wushuya ağabeyinin desteğiyle başladığını kaydederek, "Yıllardır dünya şampiyonu olmanın hayalini kuruyorum. Şimdi önümde böyle bir fırsat var. Soy adım gibi Rusya'da yıkılmadan altın madalya kazanmayı hedefliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.