Dünyada 1 Mayıs

Dünyada 1 Mayıs
Endonezya'nın başkenti Cakarta'da yaklaşık 100 bin işçi meydanlara çıktı

CAKARTA (AA) - Endonezya'da yaklaşık 100 bin işçi 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda başkent Cakarta meydanlarını doldurdu.

Başkentin merkezi Bunderan Hi'de buluşan işçiler, sloganlar eşliğinde başkanlık sarayına doğru yürüdü.

Sarayın önünde toplanan işçiler, düşük maaşlar, sağlık güvencesi yetersizliği ve sözleşmeli işçilik gibi çeşitli sıkıntılarını dile getirerek, hükümet politikalarını protesto etti. Sloganlar atan ve dövizler taşıyan işçiler, Devlet Başkanı Joko Widodo'ya çalışma koşullarının iyileştirilmesi çağrısında bulundu.

AA muhabirine konuşan İşçi Sendikası Başkanı Arif Minardi, tüm işçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı.

Minardi, "Bugün çeşitli bölgelerden gelen işçi kardeşlerimizle taleplerimizi hükümete iletmek için toplandık. Hükümetin işçi politikasını değiştirerek işçilerin yaşam standartını yükseltmesini, sosyal güvencelerinin tekrar gözden geçirilerek iyileştirilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle 17 bin 300 polisin katılımıyla geniş güvenlik önlemleri alınan Cakarta'da şehir merkezinde bazı yollar trafiğe kapatıldı.

Çevre illerden de otobüslerle binlerce kişinin geldiği başkentteki 1 Mayıs gösterileri herhangi bir gerginlik yaşanmadan tamamlandı.​

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.