Dünyada 1 Mayıs

Dünyada 1 Mayıs
Kazakistan'da 1 Mayıs çeşitli etkinliklerle kutlandı

ASTANA (AA) – Kazakistan'daki 1 Mayıs kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yemek sergisinde, Türk yemekleri de konukların beğenisine sunuldu.

Başkent Astana'daki Kazak Eli Meydanı'nda gerçekleştirilen sergiye çeşitli etnik grupların yanı sıra Kazakistan'da faaliyet gösteren Türk iş adamları da katıldı.

Milli giysilerini giyen etnik gruplar ile yerel şarkıcılar, meydanda konser verdi.

Bayram kutlaması kapsamında etnik grupların açtığı yemek sergisine de izleyiciler ilgi gösterdi.

Kazakistan'da hizmet veren bir restoranın müdürü Abdurahman Dağdelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de İşçi Bayramı olarak bilinen 1 Mayıs'ın Kazakistan'da "Halkın Birlik ve Beraberlik Bayramı" olarak kutlandığını söyledi.

Son dört senedir yapılan 1 Mayıs kutlamalarında, lokanta olarak Türk yemek kültürünü sergilediklerini belirten Dağdelen, "Türk yemek kültürü son yedi yılda Kazak kültürüne yerleşti. Kazaklar acıyı pek sevmemelerine rağmen, acı katarak yaptığımız Adana kebabı çok beğeniyorlar." dedi.

Dağdelen, Kazakistan'da halkın birlik ve beraberlik bayramı kutlamalarının üç gün süreceğini kaydederek, kutlamaların akşam konser programı ile devam edeceğini bildirdi.

Daha önceden İşçi Bayramı olarak kutlanan 1 Mayıs, 1996 yılından itibaren ülkede Birlik ve Beraberlik Bayramı olarak kutlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.