Dünyada 1 Mayıs

Dünyada 1 Mayıs
Almanya'nın Berlin ve Hamburg kentlerinde polise taş, şişe ve maytap atan göstericilere müdahale edildi, çok sayıda kişi gözaltına alındı

BERLİN (AA) – 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çerçevesinde Almanya’nın Berlin ve Hamburg kentlerinde düzenlenen yürüyüşlerde polise taş, şişe ve maytap atan göstericilere müdahalede bulunuldu, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Berlin'in Kreuzberg semtinde Oranienplatz Meydan’ında toplanan yaklaşık 13 bin sol görüşlü gösterici, Moritzplatz ve Köpenicker Caddesi üzerinden Lausitzer Platz Meydanı’na kadar yürüdü. Burada, siyah giyimli ve yüzlerini kapatan göstericiler polise taş ve şişe attı. Polis bunun üzerine göstericilere sert müdahalede bulundu ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Olaylar sırasında taş ve şişe isabet eden polislerin ve göstericilerin yaralandığı görüldü. Olaylar yatıştıktan sonra ambulanslar olay yerine geldi ve yaralılar ayakta tedavi edildi.

1 Mayıs etkinlikleri kapsamında Kreuzberg'de ayrıca gün boyunca “Myfest” kutlaması gerçekleştirildi. Etkinlikler ve gösterilerde yaklaşık 6 bin 500 polis görev yaptı.

Hamburg kentinde düzenlenen gösteriye de yaklaşık bin 900 kişi katıldı. Burada yapılan yürüyüş sırasında göstericiler polise maytap ve şişeler attı. Çatışmalar çıkması üzerine polis tazyikli su kullanarak göstericileri dağıttı. Burada da polisin çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.