Dünyada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Dünyada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
Ulusal Cephe Onursal Başkanı Le Pen:- "FN lideri (Marine Le Pen), ikinci turda ya da belki de ilk turda elenecektir"

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin (FN) Onursal Başkanı Jean-Marie Le Pen, parti başkanı kızı Marine Le Pen'in 2017'de düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda kaybedeceğini öne sürdü.

Aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'ne üye 400 kişi,1 Mayıs İşçi Bayramı'nda, ulusal halk kahramanı Jeanne d'Arc’ı anmak için başkent Paris'teki Pyramides Meydanı'nda alternatif bir tören düzenledi. Törene FN'nin Avrupa Parlamentosu milletvekilleri Bruno Gollnisch, Marie-Christine Arnautu et Mireille d’Ornano'nun da katılması dikkati çekti.

Törende konuşan Jean Marie Le Pen, "FN lideri ikinci turda ya da belki de ilk turda elenecektir" dedi. FN'nin ülkedeki ulusal mücadelenin önemli bir sembolü olduğunu söyleyen Le Pen partide birlik çağrısı yaptı.

Ulusal Cephe Partisi’nin liderliğini devralan kızı Marine Le Pen, partiyi zor durumda bırakan açıklamaları yüzünden son dönemde babası ile davalık olmuştu.

- AB'nin sığınmacı politikasına eleştiri

Konuşmasında sığınmacı sorununa da değinen Le Pen, göçler sonucu Avrupa'nın nüfus yapısının değişeceğine belirtti. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sığınmacı politikasını ve AB'nin konuya ilişkin Türkiye'yle yaptığı anlaşmayı eleştiren Le Pen, Türkiye'nin AB'ye alınması durumunda Fransa'nın birlikten çıkması gerektiğin öne sürdü.

Marine Le Pen'in ise bu sene önceki törenlerden farklı olarak Saint Augustin Meydanı'nda bulunan diğer Jean d'Arc heykeli önünde işçi bayramı etkinliği düzenledi. Ulusal Cephe'nin 1 Mayıs törenleri, kadın aktivist grubu Femen üyeleri tarafından protesto edildi. Opera Meydanı'nda toplanan Femen üyeleri, "anti faşist temizlik" adını verdikleri eylemde meydanda temizlik yaparak gösteri yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.