'Dünyadaki Bütün Müslümanlar Ortak Zeminde Buluşmalı'

'Dünyadaki Bütün Müslümanlar Ortak Zeminde Buluşmalı'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Aşure Günü ve Kerbela mesajında, "Akan Müslüman kanına 'dur' demek adına dili, ırkı, kültürü, coğrafyası ne olursa olsun dünyadaki bütün Müslümanlar ortak bir zeminde buluşmalıdır." dedi

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, "Akan Müslüman kanına 'dur' demek adına dili, ırkı, kültürü, coğrafyası ne olursa olsun dünyadaki bütün Müslümanlar ortak bir zeminde buluşmalıdır. Ancak daha sıkı kenetlenerek ve tüm terör örgütlerine ortak bir dille tavır koyarak yeni Kerbelaların önüne geçilebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, Aşure Günü ve Kerbela olayının yıl dönümüne ilişkin mesajında, Muharrem ayının, Adem Peygamber gibi affolunmanın, Davut Peygamber gibi tövbeye cevap almanın, Nuh Peygamber gibi tufandan kurtulmanın, Yakup Peygamber gibi Yusuf'a kavuşmanın, Nemrut'un ateşinin tesirinden kurtulmanın ve dertlere şifa bulmanın ayı olduğunu belirtti.

Muharrem ayının, onlarca mucizenin yanında Hazreti Muhammed'in, "Cennet çocuklarının efendileri" diye övdüğü Hazreti Hüseyin ve akrabalarının Kerbela'da vahşice şehit edilişinin yıl dönümü olduğunu dile getiren Şahin, Kerbela'yı anlamanın, kavurucu çölde günlerce susuz bırakılmasına ve işkence görmesine rağmen inancından dönmeyen Hazreti Hüseyin'in gittiği yolu idrak edebilmek, zalime karşı çıkıp mazlumdan yana olmak ve zalimin karşısında zulme boyun eğmemek olduğunu ifade etti.

Günümüzde nice Kerbela'ların yaşandığına, Müslümanların birbirlerine kırdırıldığına işaret eden Şahin, Yıllardır Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de akan kardeş kanı karşısında dünya ülkelerinin sessizliğini korumasının, Kerbela vakasının zihinlerde ve kalplerde yeterince karşılık bulmadığının açık bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.