Dünyanın en pahalı şehri Hong Kong

Dünyanın en pahalı şehri Hong Kong
Danışmanlık şirketi Mercer'in hazırladığı yabancılar için en pahalı şehir sıralamasının bu yılki listesinde ilk sırayı Hong Kong'un aldığı bildirildi

BBC'nin haberine göre, danışmanlık şirketi Mercer, yabancılar için en pahalı şehirler sıralamasının yapıldığı bu yılki listesini yayımladı.

Haberde, geçen yıllarda listenin başında yer alan Luanda'nın 2'nci sıraya düştüğü, Angola'nın başkenti Luanda'nın yerini Hong Kong'un aldığı belirtildi.

Listede Zürih 3'üncülüğe, Singapur 4'üncülüğe, Japonya'nın başkenti Tokyo 5'inciliğe yerleşirken, Tokyo'yu sırasıyla Kinşasa, Şanghay, Cenevre, N'Djamena ve Pekin izliyor.

Mercer'in, şirketlerin yurt dışında çalışanların ödeneklerinin hesaplaması için yayınladığı liste, dünya çapında 209 şehirde hayat pahalılığı değerlendirilerek hazırlanıyor.

Dünyanın yabancılar için en pahalı şehri olan Hong Kong'ta 3 odalı bir dairenin kirasının 12 bin 77, kot pantolonun fiyatının 128, bir fincan kahvenin 7,8 ve hamburger menüsünün 4,8 dolar olduğu belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.