Dünyanın uçabilen en büyük kuşu Türkiye'de görüntülendi

Dünyanın uçabilen en büyük kuşu Türkiye'de görüntülendi
Dünyada uçabilen en büyük kuş türü olarak bilinen ve nesli tükenmek üzere olan Toy Kuşu, Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde drone ile görüntülendi


Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki nesli tükenmekte olan ve aynı zamanda dünyada en büyük uçabilen kuş türü olan Toy, dron ile görüntülendi.
Türkiye’nin en büyük kuş türü olan ve aynı zamanda dünyada en büyük uçabilen kuş türü olay toy, Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki Gülistan Ovası’nda görüntü. Erkek toy kuşlarının kanat açıklığı 260 santim, ağırlıkları 18 kilo, dişi toylar ise 6,8 kilogramdır. Genellikle ovalarda yaşan toy kuşu dronla görüntülendi.
Konuyla ilgili açıklama yapan köylü vatandaşlarında Kenan Emen, “Burası Adilcevaz’a bağlı Gülistan Ovası. Toy kuşları yaz aylarında buraya gelir, kar yağıncaya kadar burada bulunurlar. Kar yağışında sonra sıcak bölgelere göç ederler. Toy kuşları genellikle Konya Ovası, Muş Ovası, Bitlis Gülistan Ovası ve Şanlıurfa Harran Ovası’nda yaşarlar” dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.