Duran top ustasıyız

Duran top ustasıyız
Geride kalan 30 haftada 39 gol kaydeden Torku Konyaspor, bu gollerin 16’sını duran top organizasyonlarından buldu. Vukovic, Meha ve Traore duran top organizasyonlarında kilit isimler oldu

Seda Erciş'in Özel Haberi

Spor Toto Süper Lig’de 30. hafta geride kalırken temsilcimiz Torku Konyaspor, bu haftalarda 39 gol atma başarısı gösterdi. Yeşil-beyazlılar, gollerin 16’sını duran toplardan atıp, ligin bu anlamdaki en başarılı ekiplerinden biri oldu. Sezon boyunca en büyük gol silahı duran toplar olan Konyaspor’da alınan başarılı sonuç istatistiğe de yansıdı. Üç büyüklerden Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin ardından üçüncü sıraya ambargo koyan ve Avrupa biletini 4 hafta kala garantileyen temsilcimiz, duran top organizasyonlarında da ligin en iyilerinden biri. 

VUKOVİC VE MEHA ÖNDERLİĞİNDE

Duran top organizasyonlarından 16 gol bulan temsilcimizde, bu gollerin 3’ü penaltı ve 2’si de serbest vuruştan geldi. Yeşil-beyazlıların penaltılar dışında duran toplardan kazandığı gollerin Jagos Vukovic’in önemli katkısı bulunuyor. Sırp stoper, 1penaltı, 3 kez de duran toptan gol buldu. Konyaspor’un bir diğer duran top ustası Alban Meha, özellikle ilk yarıda attığı müthiş frikik golleriyle damga vurmuştu. Meha bu sezon 1 penaltı 2 golü ise serbest vuruşlardan attı. Takımın hücumdaki etkili silahı Traore ise gollerin 2’sini duran toptan bularak rakip ağları havalandırdı.

GOLLERİN %41’İ DURAN TOPTAN

Söz konusu bu organizasyonlarda Douglao (kk) (Akhisar), Abdülkerim (Eskişehir), Ali Çamdalı (Antalya), Holmen (Gaziantep), Volkan Fındıklı (Başakşehir), Bajic(Eskişehir), ve Halil İbrahim (Rize) 1’er gol kaydetti. Teknik patron Aykut Kocaman, antrenmanlarda da duran top organizasyonlarına dikkat çekmişti. Ligde 39 gol atarak 59 puan alan yeşil-beyazlılar, bu gollerin 16’sını duran toptan buldu. Bu da temsilcimizin gollerinin %41’inin duran top organizasyonundan geldiğini ortaya koyuyor. Yeşil-beyazlılar bu rakamlarla duran top gollerinde de ligin en iyilerinden biri oldu. (Seda Erciş)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.