Dürümlü'nün yetimleri karne sevincini yarım yaşadı

Dürümlü'nün yetimleri karne sevincini yarım yaşadı
PKK'lı teröristlerin Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında gerçekleştirdiği katliamda babalarını kaybeden ve yetim kalan çocuklar karnelerini alıp babalarının mezarına koştu

Diyarbakır'ın Dürümlü ilçesinde 12 Mayıs gecesi köylerinde barındırmak istemedikleri teröristlere karşı mücadele ederken PKK'lıların 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda hayatını kaybedenlerin çocukları, karne sevincini babalarıyla yaşayamadı.

Katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarının yaşadığı Tanışık köyündeki Tanışık İlk ve Ortaokulunda düzenlenen törende karnelerini öğretmenlerinden alan öğrencilerden terörün yetim bıraktığı çocuklar, başarılarını babalarıyla paylaşmak için mezarlığa gitti.

"Karnemi ilk babama götürüyordum"
Katliamda hayatını kaybedenlerden Seyithan Yakar'ın oğlu ilkokul 4. sınıf öğrencisi Süleyman Yakar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karnesi ve takdir belgesini aldıktan sonra ilk olarak babasının mezarının başına geldiğini belirterek, "Her yıl karnemi ilk babama götürüyordum. Şimdi de karnemi aldım ilk olarak babamın mezarına geldim." dedi.

"Babamı mahçup etmeyip avukat olacağım"
Seyithan Yakar'ın oğlu 8. sınıf öğrencisi Abdülkadir Yakar ise karne gününün mutsuz ve hüzünlü geçtiğini, karne sevincini yaşayamadıklarını söyledi. Yakar, "Babam hep 'okuyun iyi yerlere gelin' diyordu. Avukat olmamı istiyordu. İnşallah babamı mahcup etmeyip, avukat alacağım." diye konuştu.

Yakar, kardeşleri Süleyman ve Sedanur'un da takdir belgesi aldığını anlattı.

"Baba senin için okuyacağım"
Orhan Yakar'ın kızı ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Havva Yakar, başarısını ilk olarak babası ile paylaşmak istediğini dile getirdi.

Babasının okumasını çok istediğini anlatan Yakar, "Bu yıl ilk olarak takdir belgesi aldım. Babamın mezarına gelerek ona göstermiş oldum. Babam buna çok sevinmiştir." dedi.

PKK'lı teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirmiş, 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı saldırı, 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kalmasına neden olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.