"Düşük petrol fiyatı bankalara baskı yapacak"

"Düşük petrol fiyatı bankalara baskı yapacak"
LONDRA (AA) – Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s düşük petrol fiyatlarının küresel ölçekte bankaların kredi profilleri...

LONDRA (AA) – Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s düşük petrol fiyatlarının küresel ölçekte bankaların kredi profilleri üzerinde baskı oluşturabileceğini belirtti.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “Petrol fiyatlarında düşüşün derinleşmesi küresel ölçekte bankaların üzerinde baskı oluşturacaktır. Özellikle yakın vadede net petrol ihracatçısı durumunda olan ülkeler kredi risklerine maruz kalacaktır” ifadelerine yer verildi.

Moody’s, net petrol ihracatçısı konumunda olan ülkelerdeki bankaların varlık kalitelerinin önümüzdeki dönem bozulabileceği uyarısında bulundu.

Açıklamada Moody’s Direktörü Frederic Drevon ise “Temel senaryomuz petrol fiyatlarının daha uzun süre düşük seviyede seyredeceği yönünde. Bu yüzden petrol ihraç eden bölgelerdeki bankaların kredilerine ilişkin risklerin artmasını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.