Düzce'de Astronomi Ve Gök Bilim Şenlikleri

Düzce'de Astronomi Ve Gök Bilim Şenlikleri
DÜZCE (AA) - Türk Astronomi Derneği (TAD) ve Düzce Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından düzenlenen Astronomi Şenlikleri kapsamında gece gözlemi yapıldı.Türkiye'nin...

DÜZCE (AA) - Türk Astronomi Derneği (TAD) ve Düzce Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından düzenlenen Astronomi Şenlikleri kapsamında gece gözlemi yapıldı.

Türkiye'nin farklı üniversitelerinden akademisyenler ile sosyal bilgiler ve fen bilgisi öğretmenlerin katıldığı etkinlikte, Düzce Kültür Merkezi bahçesine kurulan teleskoplarla Jüpiter ve ay gözlendi.

Düzce BİLSEM Müdürü Kenan Göktepe, AA muhabirine, eğitim ve etkinliklere katılımın çok güzel olduğunu söyledi.

Programın hazırlık aşamasındaki çalışmaları hakkında bilgi veren Göktepe, şöyle konuştu:

"500 öğrencimiz ve 114 öğretmenimizi burada astronomi ile buluşturmak istedik. Astronomi alanında çalışan uzman hocalarımız ve uzay araştırmacılarını davet ettik. Katılımdan çok memnunuz. Bugün atölye çalışmalarının ardından teleskop ile inceleme etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Burada öğretmen ve öğrencilerimiz ay ve Jüpiter gözlemi yapıyor. Hava eğer müsaade ederse Satürn’ü izleme şansımız da olacak."

Öğretmenlerin burada aldığı eğitimler ışığında eğitim-öğretim hayatında farklı gözlemlerini öğrencilerle paylaşacaklarını vurgulayan Göktepe, "Oldukça güzel ve etkili bir şenlik oldu. Yarın kapanış töreninde katılımcılarımıza sertifika ve belgelerini vereceğiz." dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.