Düzce'deki çifte cinayet davasında karar

Düzce'deki çifte cinayet davasında karar
Cumayeri ilçesinde bir yıl arayla ramazan ayının 12. günü işlenen iki cinayetin görüldüğü davada tutuklu yargılanan 5 sanıktan 3'üne müebbet, ikisine de 25'er yıl hapis cezası verildi- Zanlıların ilk maktulü, asıl hedefleri olan ve bu olaydan bir yıl sonr

DÜZCE (AA) - Düzce'nin Cumayeri ilçesinde, bir yıl arayla işlenen iki cinayetle ilgili görülen davada tutuklu yargılanan 5 sanıktan 3'ü müebbet, ikisi de 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "planlayarak kasten adam öldürme" ve "suç örgütü kurma" suçlarından tutuklu bulunan Z.A, S.A, Y.A, İ.G. ve M.G. ile öldürülen Halit Karabulut ve Sait Tatu'nun yakınlarıyla avukatları katıldı.

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Z.A, S.A. ve Y.A'ya müebbet, İ.G. ve M.G'ye de 25'er yıl hapis cezası verdi.

- Olayın geçmişi

İki yıl önce ramazan ayının 12. gününe denk gelen 9 Temmuz 2014'te Cumayeri ilçesi Taşlık mevkisinde kullandığı traktörde uzun namlulu silah ve tabancayla öldürülen Sait Tatu'nun cinayetini soruşturan polis, cinayetten bir yıl önce, yine ramazan ayının 12. günü olan 20 Temmuz 2013'te de Tatu'yla aynı renk ve model traktör kullanan komşusu Halit Karabulut'un aynı şekilde öldürülmesini de bu olayla birlikte araştırmış, İstanbul ve Batman'da 9 şüpheli gözaltına alınmıştı.

"Kan davası" güttükleri iddia edilen zanlıların Tatu'yla aynı renk ve model traktör kullanan komşusu Karabulut'u yanlışlıkla öldürdükleri belirlenmiş, adliyeye çıkarılan 9 kişiden 8'i tutuklanmıştı. Görülen ilk duruşmada, tutuklu bulunan 3 kişi serbest kalmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.