Düzce'deki nitelikli dolandırıcılık iddiası

Düzce'deki nitelikli dolandırıcılık iddiası
Çalıştığı şirketten yaklaşık 5 milyon lirayı başka hesaplara aktardığı öne sürülen kadın, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

DÜZCE (AA) - Düzce'de çalıştığı şirketten, bilişim sistemlerini kullanarak başka hesaplara 5 milyon lira aktararak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen kadın tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, yaptığı yazılı açıklamada, bir ihbar üzerine, Üçköprü mevkisindeki bir otomobil galerisinde muhasebeci olarak çalışan S.E'nin (45), şirket tarafından kendisine 3 yılllığına verilen imza yetkisini kullanarak değişik tarihlerde ve değişik miktarlarda olmak üzere çalışmış olduğu şirket hesabından başka hesaplara toplamda 5 milyon 163 bin 965 lira aktardığının tespit edildiğini belirtti.

Güre, aynı şirkette çalışan başka bir yetkilinin, bazı araçlar hakkında işlem yaptığı sırada giderlerin iki kez işlendiğini fark etmesi üzerine başlatılan soruşturmada, S.E'nin hesabına geçirmiş olduğu paralarla Düzce, İstanbul ve Aydın illerinde gayrimenkul ve araçlar satın aldığı sonucuna ulaşıldığını aktardı.

Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler S.E. ve kocası E.E. (45) ile A.Ö. (40) ve A.K.'nin (33), "aynı fikir ve eylem birliği içerisinde üzerlerine atılı bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle hırsızlık" suçundan mahkemeye sevk edildiğini belirten Güre, şüphelilerden S.E.'nin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.