DÜZELTME"Dakikada 70 abone 4,5G'yi tercih etti" başlıklı haberimizin dördüncü paragrafında yer alan "67 bin 296 Mb/s (67 Gigabit/sn)" ve "34 bin 6 Mb/sn (34 Gigabit/sn)" ifadeleri, kaynağından "67 Mbit/sn" ve "34 Mbit/sn" ol

DÜZELTME"Dakikada 70 abone 4,5G'yi tercih etti" başlıklı haberimizin dördüncü paragrafında yer alan "67 bin 296 Mb/s (67 Gigabit/sn)" ve "34 bin 6 Mb/sn (34 Gigabit/sn)" ifadeleri, kaynağın
Dakikada 70 abone 4,5G'yi tercih etti- "4,5G hizmetini kullanan aboneler hızlı bir şekilde artmaktadır. Bugün itibarıyla 10 milyonu aşmış durumdayız"- "Son bir haftada günde ortalama 100 binden fazla mobil abone bu hizmete geçiş yapmış. Dolayısıyla her da

ANKARA (AA) - ARİFE YILDIZ ÜNAL - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, 4,5G hizmetini kullanan abonelerin hızlı bir şekilde arttığını belirterek, "Bugün itibarıyla 10 milyonu aşmış durumdayız. Yani son bir haftada günde ortalama 100 binden fazla mobil abone bu hizmete geçiş yapmış. Dolayısıyla her dakikada 70 abone 4,5G hizmetine geçiş yapmış." dedi.

Sayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4,5G hizmeti kapsamında baz istasyonu olmayan ilin bulunmadığını söyledi.

Ülke genelinde 16 bin 123 baz istasyonuna güvenlik sertifikası verildiğini dile getiren Sayan, bu istasyonlardan 10 bin 413'ünün aktif hizmet verdiğini bildirdi.

Sayan, Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılan saha testlerinde indirmede 67 bin Mbit/sn ve göndermede 34 bin Mbit/sn hızlara ulaşıldığını ifade ederek, "4,5G hizmetini kullanan aboneler hızlı bir şekilde artmaktadır, mayıs başı itibarıyla 8,8 milyon 4,5G abonesi bu hizmeti fiili olarak kullanmaya başlamışken, bugün bu rakam 10 milyonu aşmış durumdayız. Yani son bir haftada günde ortalama 100 binden fazla mobil abone bu hizmete geçiş yapmış. Dolayısıyla her dakikada 70 abone 4,5G hizmetine geçmiş." diye konuştu.

Abonelerin 4,5G’den faydalanabilmesi için cihazla SIM kartın 4,5G ile uyumlu olması, 4,5G kapsama alanında bulunulması, cihaz ayarlarından 4,5G/LTE seçeneğinin açık tutulması ve 4,5G abonesi olunması gerektiğini anlatan Sayan, şöyle konuştu:

"4,5G abonesi olmak için geçiş talebinin SMS, çağrı merkezi, bayi gibi kanallardan mobil işletmeciye iletilmesi yeterli. Aynı yöntemlerle yeniden 2G ya da 3G aboneliklerine dönüş de mümkün. Ayrıca, işletmeciler henüz 4,5G abonesi olmayan abonelerine 4,5G aboneliğine geçişe ilişkin SMS, Flash SMS, çağrı merkezi, internet, kayıtlı elektronik posta, IVR ve benzeri yöntemlerle bir takvim yılı içerisinde en fazla 4 kez teklif sunabilecek. Fatura konusunda da 4,5G'ye geçiş yapan abonelerin geçiş öncesindeki tarifeleri ve diğer hakları korunuyor. 4,5G aboneliğine geçiş yapıldığında, abonenin aksi yönde bir talebi olmadığı sürece varsa taahhütnamesi kapsamındaki hakları taahhüt süresince korunuyor ve abonenin onayı dışında tarife paketi veya tarife değişikliği yapılmıyor."

Sayan, 1 Nisan'dan itibaren, internet paketinin bulunmadığı durumlarda internet bağlantısı yapılması halinde mobil işletmeci tarafından buna ilişkin ücret yansıtılacağı bilgisi verileceğine dikkati çekerek, "Onay verilmesi durumunda ücretlendirme başlayacak ve bu onay hattın internet hizmetlerine kapatılmasına kadar geçerli olacak." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.