e-Devlet'te araç sorgulama uygulamasına ilişkin düzenleme

e-Devlet'te araç sorgulama uygulamasına ilişkin düzenleme
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Erkoç: - "e-Devlet Kapısı üzerinden artık plaka numarasıyla bir başkasına ait aracın sorgulaması yapılamıyor. Kandırılmamamız, aldanmamamız için bu bilgileri görmemiz gerekiyor"

ANKARA (AA) - Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, e-Devlet Kapısı üzerinden artık plaka numarasıyla bir başkasına ait aracın sorgulamasının yapılamadığını belirterek, "Bütün MASFED dernek il başkanlarımızın bu konuda ciddi sorun yaşadıkları yönünde tepkisi var. Kandırılmamamız, aldanmamamız için bu bilgileri görmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Erkoç, yazılı açıklamasında, tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan "www.turkiye.gov.tr"deki araç sorgulama uygulamasının ikinci el araç alacak vatandaşlar tarafından aktif olarak kullanıldığını ifade etti.

Söz konusu uygulama aracılığıyla artık bir başkasına ait araç için sorgulama yapılamadığını, kişinin sadece kendi aracına ilişkin bilgileri sorgulayabildiğini belirten Erkoç, sorgulama için sisteme giriş yapıldığında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün uyarısıyla karşılaşıldığını bildirdi.

Erkoç, şunları kaydetti:

"Araç bilgileri, en azından sektörde ticari faaliyet gösteren kişilere açık hale getirilsin. Vatandaşın satmak için getirdiği aracın üzerinde banka kredisi mi var, başka haklar var mı, başkalarının alacağı var mı, araç aranıyor mu, çalıntı mı? Bu bilgiler bizim için çok önemli. Biz bu sorgulamayı yapıyoruz, neticesinde banka borcu varsa vatandaşla kredisini kapatmaya gidiyoruz ya da bir başkasının alacağı, hakkı varsa kaparo veriyoruz, ondan sonra notere gidiyoruz. Şimdi e-Devlet'ten bunu göremediğimiz zaman sıkıntı yaşayacağız. Bütün MASFED dernek il başkanlarımızın bu konuda ciddi sorun yaşadıkları yönünde tepkisi var. Araçları sorgulayamadığımız için noter, araçta herhangi bir hak var mı, alacak var mı, bunları aracı getirdiğiniz zaman görebiliyor. Kandırılmamamız, aldanmamamız için bu bilgileri görmemiz gerekiyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.