Ebe ve Hemşireler Günü etkinliği

Ebe ve Hemşireler Günü etkinliği
Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Öğütken:- "İnsan sağlığını iyileştirmek adına özveriyle çaba sarf eden bu kardeşlerimizi el üstünde tutmak boynumuzun borcudur"

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, ebe ve hemşirelerin mesleklerini büyük bir özveriyle yerine getirdiğini belirterek, "İnsan sağlığını iyileştirmek adına özveriyle çaba sarf eden bu kardeşlerimizi el üstünde tutmak boynumuzun borcudur." dedi.

"Ebe ve Hemşireler Günü" dolayısıyla Sağlık Bakanlığınca düzenlenen etkinliğe, Öğütken'in yanı sıra Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı İrfan Şencan, terör saldırılarında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının aileleri ile illerde seçilen yılın ebe ve hemşireleri katıldı.

Öğütken, konuşmasında, 81 ilden gelen sağlık çalışanlarının "Ebe ve Hemşireler Günü"nü kutlayarak mesleki zorluklara dikkati çekti.

Hemşireliğin, toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesi adına sevgi ve şefkatle yapılan onurlu bir meslek olduğunu kaydeden Öğütken, "Bu mesleğin mensupları merhamet duygusunun ete kemiğe bürünmüş halidir. Sorumluluk bilincinin son derece etkin olduğu bu meslekte arkadaşlarımızın ateşli çocuğunu bırakıp hiçbir şey düşünmeden bir başkasına yardım etmek için koştuklarını çok iyi biliyoruz." diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının görevleri başında şiddete maruz kaldığını ve zor koşullarda özveriyle çalıştığını anımsatan Öğütken, sağlık personelinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sosyal imkanlarının artırılması için çalıştıklarını bildirdi.

Öğütken, "Dokunduğu her yere şifa ve umut dağıtan, canımızı ellerine emanet ettiğimiz değerli hemşirelerimizin zaman zaman maruz kaldığı şiddet konusuna da dikkat çekmek istiyorum. İnsan sağlığını iyileştirmek adına özveriyle çaba sarf eden bu kardeşlerimizi el üstünde tutmak boynumuzun borcudur. Onların huzuru ve güvenliği bizlere emanettir." diye konuştu.

Törende, daha sonra terör saldırılarında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının yakınlarına plaket verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.