Ecdat Parkı’na isim aranıyor

Ecdat Parkı’na isim aranıyor
Konya Büyükşehir Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ceylani Kılıç, önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir yarışma ile Ecdat Parkı'na yeni bir isim bulunacağını söyledi.

Konya Büyükşehir Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ceylani Kılıç, yapımı tamamlanan ve açılışı için gün sayılan Ecdat Parkı’nın isminin değişeceğini söyledi. Kılıç, Pusula TV’de yaptığı açıklamada, “Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile yapılan parka Ecdat Parkı ismi verilmişti ama parka yeni bir isim bulunacak. Ecdat; Osmanlıca bir kelime, park kelimesi de yabancı. Bu ikisi uyuşmuyor ayrıca park kelimesi orayı tam olarak anlatamıyor. Yeni bir isim bulunacak. Bunun için yarışma düzenlenecek” dedi.

ecd_park_b_1.jpg

Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden örneklerle yapılan ve yaklaşık 20 milyon liraya mal olan Ecdat Parkı 100 bin metrekareden büyük bir alanda inşa edildi. Parkta; Osmanlı ve Selçuklu kameriyeleri, surlar içinde tarihi liman, Osmanlı Sokağı, Namazgah Çeşmesi, seyir kulesi, kule kafe, değirmen, deniz feneri, Osmanlı kahvehanesi, boğaz yalısı, 12 bin 500 metrekarelik gölet, Selçuklu giriş tagı, Osmanlı otağı amfi, cami, Mehteran binası, desenli bahçe, Hasbahçe, Selçuklu Hanı restoran, sosyal donatılar, KOMEK başta olmak üzere el sanatlarının sergilenip satılacağı satış yerleri bulunacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum