Edirne'de 100 Hayvan Bir Gecede Telef Oldu

Edirne'de 100 Hayvan Bir Gecede Telef Oldu
Edirne'nin Süloğlu ilçesinde 100 tane hayvan bir gecede telef oldu. Leşleri ise şehrin içme suyunu temin eden Süloğlu Barajı yakınlarına bırakıldı.

Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Sülecik köyünde bir çiftlikte telef olan hayvanlar halkı tedirgin ediyor.

100 HAYVAN TELEF OLDU

Köyde faaliyet gösteren bir çiftlikte henüz belirlenemeyen bir nedenle telef olan ve leşleri ortada bırakılan küçükbaş hayvanlar köy halkını tedirgin etti. Yaklaşık 100 kadar küçükbaş hayvanın telef olduğu belirtilirken, köy halkı muhtar aracılığıyla İlçe Tarım Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumlara dilekçe yazarak durumu bildirdi. Ayrıca Edirne'ye içme suyu temin eden Süloğlu Barajı yakınlarına da telef olan hayvanların atıldığı iddia edildi.

HAYVANLAR, ÖLEN HAYVANLARI YEDİ

Konunun araştırılmasını isteyen köy halkı, kendi hayvanlarının meralara atılan ölü hayvanları yediğini, herhangi bir hastalık bulaşmasından korktuklarını kaydetti. Köyde yaşayan vatandaşlar, yaşanan olayın görüntülerini cep telefonlarına kaydetti.
 

HASTALIK KORKUSU

Sülecik köyünde hayvancılık yapan Bülent Erkal Çakır, yaklaşık 3 yıl önce çiftlik kurulduğunu, çiftliğe getirilen koyunların devamlı öldüğünü belirtti. Gereken mercilere şikayetlerde bulunduklarını ancak kimsenin ilgilenmediğini belirten Çakır, "Önceki gün bizim yanımızda çalışan çobanımız bana haber verdi. Ben de gittim ve en son telef olan yaklaşık 100 tane kadar hayvanı gördüm. Bazılarının sağa sola, meralara atıldığına şahit oldum. Çiftliğin tellerin dışına da atıyorlar, köpeklerimiz alıyor bunları, bizim koyunlarımızın olduğu yerlere de getiriyor. Bizim hayvanlarımıza da hastalık bulaşması ihtimali bizleri tedirgin ediyor. Hastalık olabilir, neden öldüğü bilinmiyor." dedi.

LEŞLER BARAJ KENARINA BIRAKILDI

Çarkır sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bu yaşananlara bir çare bulunmasını istiyoruz. Köy merası küçük, hem çiftliğin hem de bizim koyunlarımız meraya gidiyor. Merada ölüp kalan koyunlar oluyor, biz de kendi hayvanlarımıza hastalık geçebilme ihtimalinden dolayı korkuyoruz. Süloğlu İlçe Tarım Müdürlüğüne ve her yere muhtarlık olarak dilekçe ile başvurularımız oldu ama kimse ilgilenmedi. Bizim köyün barajla arası 1 kilometre. Baraja doğru da hayvan ölüsü olduğunu görmüşler, bana ilettiler."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.