Edirne'deki Fetö/pdy Davası

Edirne'deki Fetö/pdy Davası
Haklarında dava açılan, aralarında firari sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu, 17'si tutuklu 40 sanığın yargılanmasına devam edildi - Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan 3'ünün tahliyesine karar verdi

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında firari sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu, 17'si tutuklu 40 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Kazım Yavuz, Yakup Torun, İsmail Özkan, Halil İbrahim Karadeniz, Aydın Tünbel, Erhan Bozne, Nidai Kıraç, Selman Yıldırım, Önder Aydın, Nuri Eken, Ertuğrul Türker, Ahmet Arvasi, Enes Selim Bölükoğlu, Erdoğan Duman, Taner Vardar, Bülent Cihangir ve Hasan Odabaşı ile avukatları katıldı.

Sanık Eken, 14 aydır tutuklu olduğunu, üzerine atılı suçlardan hiç birinin delillere dayanmadığını savundu.

Tutukluluk süresince kendisinin ve ailesinin mağdur olduğunu ileri süren Eken, "Biz göçmen bir aileyiz, devletimize bağlıyız. Terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyorum, bu suçu asla kabul etmiyorum. Tutuklu olduğum sürede bankalara borçlarımı ödeyemedim bu nedenle takip başlatıldı. Mahkemenizden tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Sanıklardan Türker ise kolejde ofis boy olarak çalıştığını belirterek, "Finans sağladığım belirtilmekte. Asgari ücretle çalıştığım için bu parayı yatırmam mümkün değil. 13 ayı aşkın tutukluyum. Gelen tanıklardan hiç biri beni tanımıyor bile. 4 yıl önce yaptığım bir işten dolayı yargılanmaktayım. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Diğer sanıklar da tahliyelerini talep etti.

Sanık ve avukatlarının beyanlarının ardından, duruşma savcısı mütalaa verdi. Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından Önder Aydın, Erhan Bozne ve Taner Vardar'ın tahliyelerine karar verdi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.