Edirne'den Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda da tır kuyruğu oluştu

Edirne'den Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda da tır kuyruğu oluştu
Bulgaristan'da kar yağışının etkili olması nedeniyle yollar kapanınca, yüklerini Avrupa'ya ulaştırmak için Edirne'den Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gelen tır sürücüleri 20 kilometrelik uzun araç kuyruk oluşturdu.

Bulgaristan'da kar yağışının yoğun olması sebebiyle yollar kapanınca, yüklerini Avrupa'ya ulaştırmak için Edirne'den Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gelen tır sürücüleri 20 kilometrelik uzun araç kuyruk oldu.

Bulgaristan'da etkili olan yoğun kar yağışı yolların kapanmasına neden oldu. Yolların kapanması sebebiyle Türkiye'den Avrupa ülkelerine ihraç yükleri taşıyan tırlar da olumsuz etkilemeye neden oldu. Tır şoförlerinin Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne'den Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda bekleyişleri devam ediyor.

Sürücüler Zor Anlar Yaşıyor

Tır kuyruğunun yaklaşık 20 kilometreye kadar olduğu Sınır Kapısı'nda bekleyen yüzlerce tır sürücüsü, günlerdir sıranın kendilerine gelmesini umut ediyor. Bir tır sürücüsü sıranın kendisine gelmesi için ortalama 2 gün sırada beklemek zorunda. Sırada beklerken araçlarında uyuyan sürücüler, zaman zaman zor anlar yaşıyor.

Kış Ayları Bizim İçin Daha Zor Geçiyor

Bulgaristan'da yolların kapandığını belirten tır sürücüsü Mustafa Bozkuş, "30 senedir bu mesleği icra ediyorum ama çekilmez bir hal aldı . Kış ayları bizim için daha zor oluyor. Kar ve fırtına nedeniyle dolap açmak çok zor. Kuyruk esnasında tuvalet olmaması en büyük birinci sorunumuz. İki günümüz burada geçiyor ama etrafta tuvalet yok" dedi.

Yıllardır Tuvalet Çilesi Çekiyoruz

Manisa'dan yüklediği yükü Hırvatistan'a götürmek için yola çıkan tır sürücüsü Ömer Baş, "Tuvaletimizi yapacak yerimiz yok. Tarlalara tuvaletimizi yapıyoruz. İki aracın ara yerine girip namaz kılınıyor. Yıllardır bu çileyi çekiyoruz. Çözüm bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.