Efes Antik Kanal Projesi

Efes Antik Kanal Projesi
Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı: - "Devlet Su İşleri'nin geliştirdiği bir proje ile antik kanal iki aşamalı olarak açılacaktır"

İZMİR (AA) - Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Efes Antik Kanal Projesi çalışmalarının hız kazandığını belirterek, antik kanalın iki aşamalı olarak açılacağını belirtti.

Belediyeden yapılan açıklamada, Bakıcı ve Devlet Su İşleri (DSİ) İzmir 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk'in projenin hayata geçirileceği alanda incelemelerde bulunduğu kaydedildi.

Hükümetin bir projesi olan antik kanal projesinin İzmir ve Selçuk'a büyük bir ivme kazandıracağını ifade eden Bakıcı, projenin hayata geçirilmesi için tüm izinlerin alındığını aktardı.

Açıklamada Bakıcı'nın şu sözlerine yer verildi:

"Devlet Su İşleri'nin geliştirdiği bir proje ile antik kanal iki aşamalı olarak açılacaktır. Pamucak boğazında bulunan köprüye kadar olan bölüm ilk aşamada açılacak ve değerlendirilecek. İkinci bölüm ise arkeolojik anlamda değerlendirilecek kısımdır. Bununla ilgili çalışmalar da gerçekleştirildi."

DSİ İzmir 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk de birincil olarak Küçük Menderes'in denize döküldüğü Pamucak ve Belevi Gölü arasındaki yatak genişliğinin arttırılması ve oradaki işgallerin ortadan kaldırılması konusunu incelediklerini dile getirerek, şunları belirtti:

"Antik kanalı tekrar canlandırmak istiyoruz. Denizden köprüye kadar olan ilk 500 metrelik bölümün projelendirilmesi ile ilgili çalışmaları yapacağız. Köprü Osmanlı mimarisine uygun bir kemer köprü olacak ve altından teknelerin çok rahat geçebileceği sağlanacak. Mevcut durumdan daha yüksek olacak ve de genişliğini arttıracağız. Buradan teknelerin çok rahat bir şekilde antik limana kadar ulaşması sağlanacak."

Çelenk, kanalın kenarındaki antik mezarların çalışmalar sırasında zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alındığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.