Seda Erciş

Seda Erciş

Efsane Torku Selçuk!

Efsane Torku Selçuk!

BEKO Basketbol Ligi’nde sona bir kala TORKU Selçuk Üniversitesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasındaki maçın tarihi bir maç olacağını günler önceden tahmin ediyordum. İlk köşe yazımı da “EFSANE TORKU Selçuk Üniversitesi” için yazıyorum. Bence böylesi de yakışırdı zaten.

Ligin 29. hafta maçında sahamızda Mersin ile karşılaşırken, bu maçta galip gelen taraf ligde kalmayı garantileyecekti. (En azından Torku Selçuk Üniversitesi için) Sezon başından bu yana zor şartlar altında ve dar rotasyon ile ligde kalma mücadelesi veren Aziz Bekir’in öğrencileri kritik haftalarda alınan galibiyetlerle ligde kalmayı başardı. Önce sahamızda alınan Ankara TED galibiyeti ardından bir başka kümede kalma mücadelesi veren Olin Edirne ile deplasmanda aldığımız galibiyet. TORKU Selçuk, bu hafta ise final maçı olarak görülen Mersin maçına umutlu ve moralli çıkmıştı. Her ne kadar takımın en skorer oyuncuları Valentin Pastal ve Troy Gillenwater’dan yoksun olsa da. Ayrıca sakat olmalarına rağmen sahada mücadele veren Yunus Akçay, Cem Coşkun ve Burak Selen’e de ayrı bir parantez açmak istiyorum. Çok büyük oynadılar.

Bütün oyuncular büyük fedakârlıklarla sahadaydı. Maça gelecek olursak, ilk yarıda her şey  istediğimiz gibi gitti. 17 sayı farkla ilk yarıyı önde kapattık. Gelen yorumlarda da maçın rahat geçtiği ve kolay bir galibiyet alınacağı idi. Fakat sporun branşı basketbol ise yanılırsınız. İkinci yarıya iyi başlayan Mersin farkı 4. periyotta kapatmaya başladı.

Maçta son 5 dakikaya girilirken adeta kalpler yerinden çıkacak gibiydi. Maçın heyecanı dakikalar azaldıkça artıyordu. Son 2 dakikaya girilirken farkı 1 sayıya kadar indiren Mersin, istediğini başarmıştı. Fakat son saniyelere kadar hücumları ve serbest atışları iyi değerlendiren taraf TORKU Selçuk Üniversitesi oldu. Salon hiç olmadığı kadar doluydu ve herkes ayaktaydı. (ben de dâhil) Sezon başından bu yana ligde kalacağına inandığım TORKU Selçuk Üniversitesi, Mersin karşısında 83-79’luk skorla tarihi bir galibiyet alarak bunu başarmıştı.

Basketbolun güzellikleri işte… Para ile değil yürek işi olduğunu bir kez daha bizlere gösterdikleri için hem basketbolcuları kutluyorum hem de mutlu ve gururlu olduğumu söylemek istiyorum. Bu gurur Konya’nın… Başta Başkan ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere antrenör Aziz Bekir ve teknik heyeti tüm basketbolcuları ve bu yolda emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum… Daha nice Zaferlere! Efsane Torku Selçuk!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Seda Erciş Arşivi
SON YAZILAR