Ege Bölgesi'nde Afrika sıcakları

Ege Bölgesi'nde Afrika sıcakları
Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle gün içerisinde sıcaklığın gölgede 40 dereceyi bulduğu Ege Bölgesi'nde termometreler güneşte 50 dereceyi gösterdi

Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle gün içerisinde sıcaklığın gölgede 40 dereceyi bulduğu Ege Bölgesi'nde termometreler güneşte 50 dereceyi gösterdi.

Bölgeyi adeta kavuran sıcaklıklar, sokakların boşalmasına neden oldu, serinlemek isteyenler ise havuz ve plajları doldurdu.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü şube müdürlerinden Rüştü Kırbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede son 2 günde Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkili olduğunu, sıcaklığın mevsim normallerinin 7 ila 9 derece üzerinde seyrettiğini bildirdi.

Sıcaklıkların dün Aydın'da 42,5, Manisa'da 42,2, İzmir'de 39, Aydın'ın Çine ilçesinde 44,7, Manisa'nın Akhisar ilçesinde 44 derece olarak ölçüldüğünü dile getiren Kırbaş, Manisa'da uzun yılların değerlendirilmesine göre rekor kırıldığını, Aydın ve İzmir'de de yüksek sıcaklıklar ölçüldüğünü söyledi.

Güneşte 50 dereceyi buluyor
Sahil kesimlerinde nem ile hissedilen sıcaklığın önemli oranda arttığına dikkati çeken Kırbaş, ölçtükleri hava sıcaklığı değerlerinin gölgedeki rakamlar olduğunu, güneşte ısının 50 dereceyi bulduğunu söyledi.

Aydın'da plajlarda yoğunluk
Termometrelerin 45 dereceyi gösterdiği Aydın kent merkezinde de vatandaşlar dışarıya çıkmaktan kaçındı, Kuşadası ve Didim ilçelerinde plajlarda yoğunluk yaşandı.

Aydın Valiliğinin aşırı sıcak nedeniyle kronik hasta ve hamilelere 2 gün idari izin vermesinin ardından kent merkezinde vatandaşlar dışarıya çıkmaktan kaçındı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.