Ege Denizi'nde 6,3 Büyüklüğünde Deprem

Ege Denizi'nde 6,3 Büyüklüğünde Deprem
Ege Denizi'nin Muğla açıklarında saat 01.31'de 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından 4 artçı deprem daha kaydedildi

MUĞLA (AA) - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Gökova Körfezi'nde saat 01.31'de 6,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Artçı sarsıntılar sürüyor

Yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremin ardından saat 01.52 ile 02.23 arasında 4 artçı deprem daha kaydedildi

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.52'de 4,6 büyüklüğünde, saat 01.54'te 4,5 büyüklüğünde, saat 02.00'de 4,2 büyüklüğünde, saat 02.23'te ise 4,5 büyüklüğünde 4 artçı sarsıntı daha meydana geldi.

4,6 büyüklüğündeki deprem Ege Denizi'nde yerin 14,57 kilometre derinliğinde, 01.54'teki 4,5 büyüklüğündeki deprem Gökova Körfezi'nde yerin 6,97 kilometre derinliğinde, 02.00'daki 4,2 büyüklüğündeki deprem yerin 2,52 kilometre derinliğinde, 02.23'teki deprem yerin 5,04 derinliğinde meydana geldi.

İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yok

Muğla Valisi Esengül Civelek, AA muhabirine, depremin hemen ardından detaylı bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Vatandaşların depremin yarattığı korku nedeniyle sokaklarda olduğuna işaret eden Civelek, şu bilgileri verdi:

"An itibarıyla tüm ilçelerimize ulaştık. İlk bilgilere göre kent genelinde can ve mal kaybımız yok. Yıkılan bina yok. Ancak bir kaç kişinin korkma nedeniyle düşme sonucu, atlama nedeniyle hafif yaralandıklarını öğrendik. Elektrik kesintisi yok. Deprem nedeniyle birkaç arıza oluşmuş durumda. Onun üzerinde çalışıyoruz."

Öte yandan Jandarma ve AFAD, hasar tespiti ve tedbir amacıyla bölgede keşif yapıyor.

İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli'de de hissedildi

Muğla açıklarında 01.31'de kaydedilen deprem, İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli'de de hissedildi. Deprem nedeniyle bazı vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

Kameralara yansıyan görüntülerde evlerdeki ve iş yerlerindeki avizelerin uzun süre sallandığı kaydedildi.

Aydın'da korkuyla dışarı çıkan vatandaşlardan Tuğçe Yamalı, "Ne olduğunu anlamadık. Duvarlar bir o yana bir bu yana sallandı. Oğlum da balkonda yatıyordu. Bir anda dışarı çıktık." ifadelerini kullandı.

İki çocuğuyla birlikte sokağa çıkan Seyhan-Metin Karaman çifti de geceyi karavanda geçireceklerini söyledi.

Nazilli ilçesindeki bazı vatandaşlar da evlerinden çıkardıkları halıların üzerinde geceyi geçireceklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.