Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Kaya:

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Kaya:
"2017 yılı için ortaya koyduğumuz yüzde 20 ihracat artışını sağlayacağız"

İZMİR (AA) - Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, 2017 yılı için ortaya koydukları yüzde 20 ihracat artışını sağlayacaklarını bildirdi.

Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) yapılan açıklamaya göre, Ege Maden İhracatçıları Birliği, dünyanın en büyük doğal taş fuarı olarak kabul edilen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’ndaki kura çekimiyle tespit edilen 55 ithalatçıyı Marble Fuarı sırasında İzmir'de ağırladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, Marble Fuarı'nda Hindistan, Çin, Avustralya, İtalya, İsrail, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus, Azerbaycan ve Bulgaristan’dan ithalatçıları İzmir'de ağırladıklarını kaydetti.

Kaya, Marble Fuarı'nın ikinci günü ithalatçılarla, Türk doğal taş ihracatçılarını buluşturduklarını ifade etti.

Marble Fuarı'nı Türk doğal taş sektörünün bayramı olarak nitelendiren Kaya, "Bizim organizasyonumuzun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ, Xiamen'den 200 ithalatçıyı İzmir'de ağırlıyor. Bizlerin organizasyonları dışında çok sayıda ülkeden ithalatçılar Marble Fuarı'na geldi. Bu sayede hem ihracat pazarlarımız çeşitlenecek, hem de ihracatımız artacak, 2017 yılı için ortaya koyduğumuz yüzde 20 ihracat artışını sağlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada, Türk doğal taş sektörünün 2017'de Türkiye'ye 2 milyar doların üzerinde döviz kazandırmayı hedeflediği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.