Ege'de yasa dışı geçişler

Ege'de yasa dışı geçişler
AB ile Türkiye arasındaki geri kabul anlaşması uygulanmaya başlamadan Yunan adalarına geçmeye çalışan yüzlerce sığınmacının umut yolculuğu yarıda kaldı- İzmir İl Jandarma ekipleri, son bir haftada bin 275, sahil güvenlik ekipleri ise 2 bin 543 göçmeni yak

İZMİR (AA) - İzmir İl Jandarma ekipleri son bir haftada bin 275, sahil güvenlik ekipleri ise 2 bin 543 göçmeni yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışırken yakaladı.

Daha iyi bir yaşam hayaliyle Avrupa'ya geçmeye çalışan yüzlerce sığınmacı, Türkiye ile AB arasındaki geri kabul anlaşmasının yürürlüğe gireceği 20 Mart'tan önce Yunan adalarına ulaşmaya çalıştı.

Sahil güvenlik ve jandarma ekipleri son haftada gerçekleştirdiği operasyonlarda, çok sayıda sığınmacıyı yakaladı.

İzmir İl Jandarma ekipleri, 14-20 Mart tarihleri arasında 30 operasyon düzenledi. Bu operasyonlarda bin 275 sığınmacı yakalandı. Sahil güvenlik ekipleri ise aynı tarihlerde 2 bin 543 göçmeni kurtardı.

İşlemleri tamamlanan sığınmacılar İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

Anlaşmaya göre, Türkiye'den Yunanistan'a 20 Mart'tan sonra gidenler ve iltica başvuruları kabul edilmeyenler, 4 Nisan'dan itibaren Türkiye'ye geri gönderilecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.