Eğirdirli Kadınlardan Güneydoğu'daki Askerlere Atkı Ve Bere

Eğirdirli Kadınlardan Güneydoğu'daki Askerlere Atkı Ve Bere
Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bir grup kadın, ördükleri 250 atkı ve bereyi askerlere ulaştırılması amacıyla kaymakamlığa teslim etti

ISPARTA (AA) - Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bir grup kadın, Güneydoğu'da görev yapan askerler için atkı ve bere ördü.

Eğirdir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eğirdir Şubesi öncülüğünde bir araya gelen Eğirdirli kadınlar, Güneydoğu'da görevli askerler için 250 atkı ve bere hazırladı.

Projeye Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesinin yanı sıra İzmir'den gelen kadınlar da destek verdi.

Kadınlar, ördükleri 250 atkı ve bereyi içlerine birer not bırakarak Güneydoğu'da görev yapan askerlere gönderilmesi amacıyla kaymakamlığa teslim etti.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, askerler ve polislerin terörle ciddi mücadele içinde olduklarını söyledi.

Akdaş, "Biz bu organizasyonu yapabiliyorsak, rahat uyuyorsak onların sayesinde. Buradaki kalpler onlar için atıyor. Biz karınca kararınca üstümüze düşeni yapmaya çalıştık. Amacımız onların moral ve motivasyonunu artırmak." ifadelerini kullandı.

Dağ Komando Okul Komutanı Piyade Albay Fatih Köroğlu da Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığına gidecek olan bere ve atkılar için tugay komutanıyla görüştüğünü ve bu düşünceden dolayı onların da çok mutlu olduklarını söyledi.

ADD Eğirdir Şube Başkanı Erdoğan Öngün de projeyi geçen yıl başlattıklarını ve bu yıl da İzmirli annelerden destek geldiğini anlattı.

Her zaman Mehmetçik'in yanında olacaklarını belirten Öngün, "İnşallah ülkenin her yerinde bu tür davranışlar olur. Eminiz ki Mehmetçiklerimiz de çok mutlu olacak. Güneydoğu'daki Mehmetçiklerimiz için hazırlamış olduğumuz atkı ve bere takımları ile kendilerine Eğirdir'i tanıtan broşürleri de göndereceğiz. Bizler her zaman Mehmetçiklerimizin yanındayız. Onları çok seviyoruz. Allah bütün Mehmetçiklerimizi korusun." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.