Eğrigöl'de Doğa Şöleni yaşanıyor

Eğrigöl'de Doğa Şöleni yaşanıyor
Antalya ve Konya'nın sınırında, Geyik Dağları'nda yer alan ve karların erimesiyle ayrı bir güzelliğe bürünen Eğrigöl, başta ters lale olmak üzere endemik çiçekleriyle ziyaretçilere ve fotoğraf tutkunlarına eşsiz bir manzara sunuyor

Orta Toroslar'daki Geyik Dağları'nda yer alan Eğrigöl, karların erimesiyle birlikte ayrı bir güzelliğe büründü.

Antalya ile Konya il sınırlarını birbirinden ayıran dağların eteğinde yer alan 2100 rakımlı göl, başta çevresindeki endemik çiçekler olmak üzere eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerine adeta "görsel bir şölen" sunuyor.

Kış aylarında bembeyaz kar örtüsü altında kalan Eğrigöl, doğanın yeşile büründüğü ilkbaharla birlikte kendisini gösteren bitki çeşitliliğiyle de dikkati çekiyor. 

Yeni yeni açmaya başlayan ters laleleriyle doğa tutkunlarının uğrak yeri olmaya başlayan göl havzası, nergis, sarı ve mavi çiğdem ile gelinciklerle rengarenk bir doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor. 

Karla kaplı koyaklarıyla, Taşeli Platosu'nda Yedikaza yaylalarına can veren "doğa harikası" Eğrigöl, mavi suları, Geyik Dağları'nın henüz tamamen erimemiş karları ve endemik bitkilerin "renk cümbüşü" ile bütünleşen manzarası, zor bir yürüyüşün ardından bölgeye ulaşan fotoğraf tutkunlarından ilgi görüyor.

Eşsiz güzelliği görüntüleyebilmek için Eğrigöl'e gelen fotoğrafçılar, doğal güzellikleri fotoğraf karelerine yansıtıyor.

- "Korunması, sahip çıkılması gerekiyor"

Doğasever amatör fotoğrafçı Fatih Kısa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eğrigöl'ün çevresinde oldukça zengin bir bitki çeşitliliğinin olduğunu söyledi.

Göle ulaşımın oldukça güç olduğunu, bu sayede doğal güzelliklerin korunduğunu anlatan Kısa, "Birçok bölgede çiçekler açarken, burası hala kar altında olur. Karın erimesinin ardından zengin bir bitki çeşitliliği ortaya çıkar. Herkesin buraya gelip, bu doğa harikasını görmesini isterim. Burası bitki varlığı açısından da çok önemli bir yer. Özelliğini kaybetmemesi için mutlaka korunması, sahip çıkılması gerekiyor" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.