“Egzersizi hayatınızın parçası yapın”

“Egzersizi hayatınızın parçası yapın”
Uzmanlar sağlıklı beslenme konusunda uyarılarda bulunurken Dyt. Mine Bilge Sefacı da sağlıklı beslenmenin yanında egzersizlere de dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti

Sağlıklı yaşamın ilk koşullarından olan egzersiz yaşamın her anında yer alması gerekirken, çoğu insan egzersizi yaşamının bir parçası yapmaktan kaçınıyor. Bu noktada ciddi anlamda sağlık problemleri ortaya çıkıyor. Uzmanlar, bu problemlerin yaşanmaması için, sağlıklı beslenme ve egzersiz konusunda uyarılarda bulunuyor. Formeva Diyetisyen Uzmanı Mine Bilge Sefacı da bu konuda vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Formunuzu korumanın tek yolu egzersiz” dedi.

BELLİ KARARLAR MOTİVASYONU YÜKSEK TUTAR

Sağlıklı beslenmenin ipuçlarından bahseden Dyt. Mine Bilge Sefacı, kilo vermenin sihirli yoluna değinerek, “Hayatımızın her alanında olduğu gibi dengeyi sağlayabilmek. Fit bir görünüm istiyorsanız birinci sırada yapmanız gereken kendinizi önemsemek olsun, ardından gelen adım ise kararlı olmak! Kilo vermek için kararlı olmak istiyorsanız kendinizi motive edecek bir neden bulun. Kan değerlerimi düzeltmeliyim, 'O kıyafetin içine gireceğim' gibi... Belirli kararlar vermek size netlik kazandırır ve başarıya ulaşmanız için motivasyonunuzu hep yüksek tutar” diye konuştu.

GEÇ YENEN YEMEKLERE DİKKAT!

Geç saatlerde yapılan atıştırmalara dikkat etmemiz gerekmektedir diyen Sefacı, “Çünkü özellikle gece yapılan atıştırmaları vücudumuz daha zor yakar. Bu nedenle de yediklerimizin yağa dönüşme ihtimali yüksektir. Fiziksel aktivitenin en az olduğu gece saatlerinde atıştırma yapılacaksa tercihlerde enerjisi düşük ve bol lif içeren çeri domates, salatalık, havuç, kereviz sapı gibi besinlere yer vermek kalori alımı bakımından daha doğru olacaktır” ifadelerini kullandı.

FORMUNUZU KORUMANIN YOLU, EGZERSİZ!

Diyet döneminde spor yapıp, kilo verdikten sonra egzersizi hayatından çıkaranlar fazladır diyen Sefacı, şunları sözlerine ekledi; “Kilo verdikten sonra bırakacağınız değil hayatınız boyunca uygulayabileceğiniz egzersiz programına başlayın. 'Sabah erkenden yürürsek daha iyi oluyormuş', 'Gece yatmadan önce yürüyüş yapıp uyursak daha fazla yağ yakılırmış' gibi söylemlere kulak asmayın. Sizin için uygun olan zaman aralığı seçin, bu sabahta olabilir, akşamüstü de. İlk etapta haftada 2-3 gün 45 dakilalık yürüyüş yeterli olacaktır, ilerleyen zamanlarda temponuzu hızlandırarak yürüyüşünüzü 1 saate tamamlamaya çalışın.” (Muhammed Esad Çağla)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.