Ehliyet Sınıfı Değişiyor

Ehliyet Sınıfı Değişiyor
Ehliyette yaşanan değişiklikler hususunda MEB sürücü kurslarını ikaz etti. Artık 9 çeşit ehliyet sınıfı olmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sürücü kurslarını ehliyet sınıfı sayısında yapılacak olan değişiklikle alakalı ikaz etti . Bakanlık, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin henüz yayımlanmadığı belirtilerek, "Kullanılan 9 çeşit sürücü belgesi 17'ye çıkarılacak. Bu sürücü belgeleri için kullanılacak vasıta sayısında da çeşitlilik olacaktır" diye belirtti .

EHLİYETLER beş -10 YIL GEÇERLİ OLACAK

Yazıda işaret edilen Karayolları Trafik Yönetmeliği taslağına göre A1, A2, F, H, B, G, C, D ve E sınıfı sürücü belgeleri rafa kalkacak. Türk sürücülerin Ab ülkelerinde sıkıntı yaşamasına sebep olan 9 ayrı ehliyet sınıfı 17 ayrı sınıfa çıkarılacak. Yeni sürücü belgeleri; A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, DE, M, F, G ve K sınıfından oluşacak. Ehliyetler ömür boyu geçerli olmayacak.

OTOMATİK VİTES KULLANANA B1

A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 sene , C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı ehliyetler beş sene geçerli olacak. Yalnızca otomatik vites vasıta kullanan sürücülere B1, aday sürücülere K sınıfı ehliyet verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.