Ehliyet ve pasaport artık emniyetten alınmayacak!

Ehliyet ve pasaport artık emniyetten alınmayacak!
Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerini artık Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yürütecek.

676 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, pasaport işlemleri artık Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde yapılacak.

İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün görevleri" hakkındaki 10'uncu maddesine şu bent eklendi:

"Pasaport, pasaport yerine geçen belgeler ve sürücü belgelerinde yer alacak bilgiler ile biyometrik verinin türü, niteliği ve alınma yaşını tespit etmek, bu belgelerin tasarımı, temini, basımı, dağıtımı, teslimi ile üretim ve kişiselleştirilmesine ilişkin işlemleri yürütmek ve bunlara dair usul ve esasları belirlemek."

İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'a şu geçici madde eklendi:

"Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, bir yıl içerisinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilir. Bu sürenin uzatılmasına Bakanlar Kurulu yetkilidir. Devir işlemleri tamamlanıncaya kadar, pasaport ve sürücü belgesi işlemlerine ilişkin görev ve hizmetler daha önce bu görev ve hizmetleri yapmakta olan birimler veya personel tarafından yürütülmeye devam olunur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.