Ehliyette Son Gün "10 Eylül"

Ehliyette Son Gün "10 Eylül"
Stajyer ehliyet hakkında bilgi veren Sürücü Kursu sahipleri Zeliha Elbasan ve Saliha Kahraman, yönetmeliğin kesinlikle okunması gerektiğini, stajyer ehliyet uygulamasının da korkulacak bir şey olmadığını vurguladı.

STAYER EHLİYET ÖNCESİ SON GÜN YARIN

Yeni yıldan itibaren yürürlüğe girecek "stajyer ehliyet" uygulamasından önce ehliyet almak isteyenler, sürücü kurslarında yoğunluk oluşturdu. "Stajyer ehliyet" uygulamasından önce ehliyet almak isteyenler için sürücü kurslarına kayıt süresi, yarın saat 00.00'de doluyor.

“STAJYER EHLİYETİNDE KORKULACAK BİR ŞEY YOK”

Stajyer ehliyet hakkında bilgi veren Sürücü Kursu sahipleri Zeliha Elbasan ve Saliha Kahraman, yönetmeliğin kesinlikle okunması gerektiğini, stajyer ehliyet uygulamasının da korkulacak bir şey olmadığını vurgulayarak şunları kaydetti: “Fiyatlarda da eğitimde de bir değişiklik yok. Her şey aynı şekilde devam ediyor. Kursiyerler sadece 2 yıl aday sürücü olacaklar. Direkt ehliyet alınamayacak, aday sürücü ehliyeti alınacak. Normal ehliyet sisteminden bazı farklılıkları var. Bir ceza sistemi oluşturulacak. Bu sisteme göre yönetmelikle birlikte 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren ehliyet alacak olan vatandaşlar stajyer sürücü sayılacaklar. Stajyer sürücülük süresi 2 yıl olacak ve bu süre içerisinde 3 kez kırmızı ışık ihlali, uyuşturucu madde alarak araç kullanma, 3 kez hız limiti ihlali, 3 kez kavşaklarda dönüş manevralarını yanlış yapma, 3 kez koruyucu tertibat olarak nitelendirilen emniyet kemeri takmama ve 0,20 promilin üzerinde alkollü olarak araç kullanılması gibi trafik kurallarının ihlali durumunda vatandaşların sürücü belgeleri iptal edilecek. Sürücü belgeleri iptal edilen stajyer sürücüler tekrar sürücü kursuna müracaat ederek eğitim ve sınavlara katılmak zorunda kalacaklar"

“KONYA’DA KONTENJANLAR DOLDU”

Bu dönem ile eğitim kalitesinin arttığını söylen kurs sahipleri “bizlere en çok sorulan soru ‘yanımızda ehliyetli bir sürücü olacak mı?’ Öyle bir şey yok. Yanında kimsenin olmasına gerek yok. Aday, kendi başına trafiğe çıkabilecek. Yarın gece 00.00’a kadar sistem onayı devam edecek. Ancak Konya’da kontenjanlar yüzde 100 kapasite ile doldu. Ekim gurubundan sonraki guruplar stajyer olarak kurslarına devam edecekler. Ancak stajyerlik kesinlikle korkulacak bir şey değil.”

HABER:DERYA DEMİR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.