"Ekisporter" yarın izleyiciyle buluşacak

"Ekisporter" yarın izleyiciyle buluşacak
Oyuncu Dilligil:- "Yeşilçam sinemasında özlediğimiz, nerede bulsak izlediğimiz sıcak aile filmlerini aratmayacak bir film"- Senarist Yılmaz:- "Hikayesinden esinlendiğim insanların bodrum katında ufak bir dükkanları vardı. Yağmurda su basardı. Onların umut

İSTANBUL (AA) - TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen 33 filmden biri olan "Ekisporter", yarın izleyiciyle buluşacak.

Bahadır Başaran'ın yönetmenliğini üstlendiği film, "TRT Ev Sineması" kuşağının ikinci filmi olarak ekrana gelecek.

Filmin başrol oyuncularından Çiçek Dilligil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin özlenen bir dayanışmayı anlattığını ve çok sıcak bir hikayesi olduğunu söyledi.

Dilligil, filmin iyilik yapmayı vurguladığını belirterek, "İyilikle ve dayanışmayla bütün kötülüklerin üstesinden gelinebileceğinden bahseden, mahalle kültürünün, küçük esnafın, aile bağlarının ne kadar önemli olduğunu ve bununla bütün sorunların aşılacağını anlatan sıcacık bir film oldu. Yeşilçam sinemasında özlediğimiz, nerede bulsak izlediğimiz sıcak aile filmlerini aratmayacak bir film." dedi.

Uzman bir ekiple çalıştıklarına değinen Dilligil, şöyle konuştu:

"Ben tam Anadolu kadını bir anne rolünü oynuyorum. Çok sevdim rolümü. Defolarıyla, zaman zaman kızgınlıklarıyla ve çokça sarmalamasıyla bir kadını anlatıyor. Kocasına destek olan, onu teşvik eden tam bir ev kadını aslında. Çok iyi niyetli bir rol. Biraz dırdırcı ama bu da kendi doğrularını anlatmak için. Kocası ve çocuklarını çok seven, aileyi bir arada tutan dişi kuş modeli. Çok büyük hırsları, aşkları, öfkeleri olmayan, çok tanıdık bir kadın."

Senarist Oğuzhan Yılmaz ise hikayesini 10 sene önce yazdığı filmin gösterime girmesinin heyecan ve mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Özel bir şirkette ihracat müdürü olarak çalışan Yılmaz, daha önceden mobilya ihracatı yapan bir iş yeri olduğunu aktararak, "Piyasadan birtakım ürünler alırdık. Fiyatları daha uygun diye küçük esnafı tercih ederdik. O iş yerlerine girip çıktıkça, esnafın hayallerini görme imkanı buldum. Hikayesinden esinlendiğim insanların bodrum katında ufak bir dükkanları vardı. Yağmurda su basardı. Onların umutlarını, gözlerindeki ışığı yazmak istedim." ifadelerini kullandı.

- Mehmet Özgür başrolde

Yılmaz, çevresini sürekli gözlemlediğini ve hikayeler biriktirdiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Ben yaşayan, doğal insan hikayeleri yazmayı daha çok seviyorum. Küçük gibi görünen ama insanların içinde biriktirdiği büyük hayalleri var. Yazdıklarımda bu hayaller olsun, hüzün ve mutluluk da olsun istiyorum. Bu filmde gerçek hayattan dokunuşlar var. İzleyenler de kendisiyle ilgili bir şeyler bulacak. Gördüklerimi, yaşadıklarımla birleştirerek böyle hikayeler oluşturuyorum."

Mehmet Özgür'ün "Turan usta" karakterini canlandırdığı, Eylül Demirpehlivan, Murat Karaarslan'ın da rol aldığı "Ekisporter", başarılı ve herkes tarafından takdir gören mobilya ustası Turan ustanın hikayesini anlatıyor.

Yaşanmış bir öyküden yola çıkılarak senaryolaştırılan ve çekimleri yaklaşık 1 ay süren filmin Muğla'da geçen hikayesi özetle şöyle:

"Turan usta, kabuklarını kırmak ve büyüyerek ihracat yapmak için girdiği yolda zorlu bir süreçten geçer. Piyasaya karşı verdiği büyük mücadele ve yaşadığı zorluklara, küçük esnaf Turan ustanın aile fertleri de ortak olur."

Yapımcılığını Osman Alkan'ın üstlendiği "Ekisporter", yarın akşam 20.00'de TRT 1 kanalında izlenebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.