Ekmek paralarını "hasır"dan kazanıyorlar

Ekmek paralarını "hasır"dan kazanıyorlar
Aksaray'da yaşayan Sahire ve Cumali Darılmaz çifti, 15 yıldır geçimlerini, sazlıklarda yetişen kamışlarla yaptıkları hasırları satarak sağlıyor

Aksaray'da yaşayan Sahire ve Cumali Darılmaz çifti, 15 yıldır kamıştan yaptıkları hasırları satarak ekmek parası kazanıyor.

Kent merkezine bağlı Akhisar köyünde oturan Sahire (36) ve Cumali Darılmaz (41), Aksaray ve Afyonkarahisar'daki sazlıklarda yetişen kamışlarla yöreye has hasır örüyor.

Evlerinin bahçesinde günde 4 saat çalışarak ayda ortalama 90 hasır yapan çift, 15 yıldır bunları satarak geçimlerini sağlıyor. Tanesi 45 liradan satılan hasırlar, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Sahire Darılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasır örerek ekmek paralarını kazandıklarını söyledi.

Zahmetli bir iş yaptıklarına değinen Darılmaz, "Kamış normalde çok değersiz bir bitki olarak görülebilir. Fakat biz ekmeğimizi kamıştan kazanıyoruz. Kamış bizim için çok önemli." diye konuştu.

"Hasırlar çok kullanışlı"
Cumali Darılmaz ise kamışın bazı işlemlerden geçtikten sonra örülecek hasır haline geldiğini belirtti.

Yaptıkları hasırların çok kullanışlı olduğunu anlatan Darılmaz, hasırların genellikle hayvanların üzerine atmak için mandıralarda, yazlıklarda, kameriyeler ve evlerin önünde, kışın sıcak ve yazın serin tuttuğu için de köy evlerinin damlarında kullanıldığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.