Ekmek üretiminde kaos çıkacak

Ekmek üretiminde kaos çıkacak
 Muhabir
Fiyat tarifeleri hakkında yönetmeliği getirilen değişiklikle beraber, ekmek ve simit fiyat tarifesinin belirlenmesinde artık Ticaret Bakanlığı'ndan olumlu görüş aranmasına karar verildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle Esnaf ve Sanatkarlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmeliği’nin 5. maddesinde değişiklik yapıldı.

Ekmek ve simit fiyatı ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından değerlendirilmesi kararına Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık tepki gösterdi.

Daha önce de Ticaret Bakanlığının görüşünün alındığını anlatan Alnıaçık, “Görüşü olumsuz olsa da Birliğin aldığı karar geçerliydi” dedi. Alnıaçık şöyle devam etti: Hepten tadını, tuzunu kaçırdılar. Cebimizden para koyup ekmek yapıyoruz. Bizim tarifeyi engellemeye kalkarlarsa Ankara’da kaos olacak, ekmek çıkmayacak bakkala bayilere ekmek götüremeyeceğiz."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.