Ekonomi Bakanı Elitaş:

Ekonomi Bakanı Elitaş:
"Çevremizde yaşanan olumsuzlukları başka ülkelerle Sahra Altı Afrika'da, Güney Amerika'da, Hindistan'da ve Çin'de fırsata dönüştürmek için gayret göstereceğiz"- "Ekonominin ileri seviyeye gitmesi, ihracatın zirve yapması bizim birinci hedefimiz. Karnemizd

KOCAELİ (AA) - Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Çevremizde yaşanan olumsuzlukları, başka ülkelerle Sahra Altı Afrika'da, Güney Amerika'da, Hindistan'da ve Çin'de fırsata dönüştürmek için gayret göstereceğiz" dedi.

Elitaş, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Kocaeli teşkilatının Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini söyledi.

Kurucu bir il başkanı olarak partide emek veren insanların bir yerlere gelmesi gerektiğini anlatan Elitaş, Kocaeli'de sürecin böyle işlediğini kaydetti.

Elitaş, "Bu teşkilat, parti içinde yükselmenin unsurları olarak tüm Türkiye'ye örnek olmalıdır" diyerek, Kocaeli'nin Türkiye ekonomisine yaptığı katkıdan bahsetti.

Kocaeli'nin emek ve üretimin zirve yaptığı şehirlerden biri olduğunu anlatan Elitaş, "Ekonominin ileri seviyeye gitmesi, ihracatın zirve yapması bizim birinci hedefimiz. Karnemizdeki pekiyilerin sayısını artıracak illerin başında Kocaeli geliyor. Ekonomi Bakanlığının karnesindeki pekiyileri arttırabilmek Kocaeli'de sanayi ve ticaretin başarısıyla kaim bir durum" şeklinde konuştu.

- "1 günde şirket kurulabilecek"

Mustafa Elitaş, AK Parti iş başına geldiğinde şirket kurmak için 19 işlem ve 15 gün süre gerektirdiğini anımsatarak, bunun daha sonra 3 işlem ve 3 günlük süreye indirildiğini bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yaptığı çalışmayla 1 günde şirket kurulabilecek hale gelineceğini belirten Elitaş, "Hem yabancı sermayenin hem de yatırım yapmak isteyen sermayenin heyecanını bürokratik engellerle kırmamamız gerekir. Sanayicilik zor bir iştir. Sanayicilik kahramanlık, fedakarlık işidir. Her zaman para kazanmayabilir. Dünyadaki olumsuzluklardan en fazla etkilenen ama en zor o etkilerden kurtulabilen sanayi sektörüdür" ifadesini kullandı.

- "Standart ürünle, yüksek teknolojili ürün aynı teşvik edilmemeli"

Elitaş, çıkardıkları Ar-Ge Kanunu ve bir süre sonra çıkarmayı planladıkları Patent Kanunu ile Türkiye'nin yeni bir ivme ortaya koyacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye artık yüksek teknolojili ürünler üreten bir ülke konumuna gelecek. Bunun koşan ilinin Kocaeli olacağı kanaatindeyim. Gelecek günlerdeki Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yüksek teknolojili ürünleri daha fazla teşvik etmenin yollarını arayacağız. Standart ürünle, yüksek teknolojili ürün, katma değeri yüksek ürünün aynı şekilde teşvik edilmesi bana göre haksızlıktır. Yeni teknolojik ürünler üreten ve zirveye koşan, evinin yolunu unutup Türkiye için çalışan, fikir üreten yeni buluşlar yapan insanların desteğinin daha fazla olması gerekir. Onların da Patent Kanunu'yla korunması gerekir. 2016 yılı, 2015'ten daha iyi olacak. Dünya sıkıntı içinde ama biz bu dünyadaki sıkıntıyı fırsata dönüştürmek üzere başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız olmak üzere karış karış dünyayı geziyoruz."

Elitaş, ziyaret ettiği ülkelerde Türk iş adamlarının ürettiği ürünlerle gurur duyduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Artık Türk işçisinin ürettiği ürünler dünyada sonuncu sınıf mallar değil, üst sınıf mallar halinde tercih edilebilir mallar haline geldiği için emekçi kardeşlerimizin ürünleriyle de gurur duyuyorum. Bizi yurt dışında tanıtan, ürünlerimizi tüketen insanlar Türk malı kavramıyla karşı karşıya geliyorlar. Bazı mallar markalarıyla anılır, bazıları da markası bilinmezse hangi ülkenin malı diye bakılır. X ülkesinin malıysa kalitesi iyidir denilebilir, işte Türkiye gezdiğimiz ülkelerde görüyorum, bugün çok ürün üreten ülkelerin aynı cins mallarının fiyatı birse Türkiye'nin ürettiği aynı cins malın fiyatı en az 5 lira eder hale gelmiş. Gelişen ekonomilerin üstünde ürettiği mallar nitelikli hale gelmiş, kaliteli sınıflar içerisinde sayılır noktasına gelmiş. 2016 yılını, 2015'in performansından daha iyi bir noktaya getireceğiz. Çevremizde yaşanan olumsuzlukları, başka ülkelerle Sahra Altı Afrika'da, Güney Amerika'da, Hindistan'da ve Çin'de fırsata dönüştürmek için gayret göstereceğiz. Durmadan koşacağız."

Konuşmanın ardından AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Bakan Elitaş'a hediye takdim etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.