Ekonomi Bakanı Elitaş Pakistan'da

Ekonomi Bakanı Elitaş Pakistan'da
Elitaş, TÜMSİAD'ın Lahor şubesini açtı

İSLAMABAD (AA) - Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (TÜMSİAD) Lahor şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

İslamabad'da düzenlenen temsili açılış töreninde, Pakistan Ticaret Bakanı Dastgir Khurramkhan, Türkiye'nin Pakistan Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, TÜMSİAD Genel Sekreteri Osman Kurtkan Kapıcıoğlu ve diğer yetkililer hazır bulundu.

Elitaş, burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ticaretin üst seviyeye çıkarılması için Serbest Ticaret Anlaşması (STA) kapsamında Çerçeve Anlaşması'nı imzalandığını anımsatarak, "Türkiye genelinde 12 bin iş adamının temsil edildiği TÜMSİAD'ın Lahor şubesinin açılışında bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum." dedi.

Elitaş, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen terör saldırılarına da değinerek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Terörün dini, imanı ve milliyeti olmadığına işaret eden Elitaş, "Hiçbir din insanların birbirini öldürmesine müsaade etmez. Bütün ülkelerin terörle mücadeleyi esas unsur haline getirmesi, milliyet, din, ırk bağlamını bir kenara bırakıp sadece terör üzerine yoğunlaşmaları gerekmektedir." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.