Ekonomi Bakanı Zeybekci:

Ekonomi Bakanı Zeybekci:
"Başkanlık sistemi olduğunda CHP zihniyetinin tarih boyunca iktidara gelme ihtimali yok"- "Türkiye için, Türk demokrasisi için, milli irade için Türkiye'de güçlü bir muhalefete ihtiyaç vardır. Yüzde 51'le, yüzde 55'le gelen bir iktidar varsa, hemen arkas

DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Başkanlık sistemi olduğunda CHP zihniyetinin tarih boyunca iktidara gelme ihtimali yok" dedi.

Zeybekci, Denizli'de partisinin "vefa ve istişare" toplantısında yaptığı konuşmada, 2001 yılında kurulan AK Parti'nin "yeter, söz de karar da milletindir" diyerek yola çıktığını anımsattı.

Milletle çıktıkları yolda şu ana kadar milletin başını hiç eğdirmediklerini, yüzünü kara çıkarmadıklarını söyleyen Zeybekci, "muhalefetin milleti avlanacak kuş olarak gördüğünü, millete 'bunlar bidon kafalı, dağdaki çobanla benim oyum bir mi olacak, göbeğini kaşıyan adam' dediğini, bunu diyenlerin hala onların aralarında ağa babaları olarak, fikir babaları olarak dolaştığını, kendilerinin ise bu milleti baş tacı gördüklerini" kaydetti.

-"Dün birisi bir yalan destanı yazdı"-

Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'daki sözlerine değinerek, şöyle devam etti:

"Dün birisi bir yalan destanı yazdı. Dün gurbetçi vatandaşlarımızın huzuruna çıktı, 'Türkiye'de 17 milyon yoksulluk sınırının altında yaşayan var', '6,5 milyon işsiz vatandaşımız var' dedi. Ya bilmiyorsun, bilmiyorsan eyvallah. Kötü olan bilmediğini bilmiyor olmak. Eğer bilerek yalan söylüyorsa ki endişemiz o yöndedir, Türkiye'de siyaset adına biz bunu çok vahim bir şey olarak görüyoruz. Yıl 2002, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının gelir değeri, satın alma gücü, Avrupa Birliği ortalamasının yüzde 34'ü idi. Yani bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının geliri, AB vatandaşının yüzde 34'ü kadardı. 2014 sonunda bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının satın alma gücü, refah seviyesi AB ülkelerinin ortalamasının yüzde 60'ına geldi. Bilmiyorsun. Haydi, Türkiye İstatistik Kurumu rakamlarına inanmıyorsun, o çok iyi bildiğin, bir zamanlar dizinin dibinden ayrılmadığın o IMF'nin ve Dünya Bankası'nın rakamlarına bak. Matematik de bilmiyor. Ona demişler ki hızlı olsun diye 'Sayın Genel Başkanım Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 10'sa, yüzde 9'sa bunu çarpmışlar, demişler ki 6,5 milyon isşiz var'. A cahil, akıl cahili demek lazım, öyle hesaplanmaz o. Önce o matematiğini düzelt. Bilmiyorsan, IMF'ye, Dünya Bankası'na sormuyorsan, bir zamanlar o senin pirlerinin getirdiği, Dünya Bankası'ndan bu ülkeye getirilip dayatılan adaşına sor." 

Türkiye'de 2014 yılında 1,4 milyon kişiye istihdam sağlandığını dile getiren Zeybekci, bu sayının yeterli olmadığını, bu nedenle Türkiye'nin her sene en az yüzde 5 kalkınması gerektiğini söylediklerini ifade etti. 

Zeybekci, haziran ayından yapılacak seçimlerin önemine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başkanlık sistemi olduğunda CHP zihniyetinin tarih boyunca iktidara gelme ihtimali yok. Güçlü bir muhalefet ayrı bir şey. Şu andaki zihniyetten bahsediyorum. CHP Genel Başkanı'nın 'Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet başkanı' gibi bir hayal kurabileceğine inanıyor musunuz? Kendinin asla ulaşamayacağı bir hedefe 'evet' demesi mümkün mü? Türkiye için, Türk demokrasisi için, milli irade için Türkiye'de güçlü bir muhalefete ihtiyaç vardır. Yüzde 51'le, yüzde 55'le gelen bir iktidar varsa, hemen arkasından yüzde 49'la, yüzde 45'le gelen bir muhalefet olmadığı sürece bunlar hukuk dışı, demokrasi dışı, insanlık dışı, yalanla dolanla, iftirayla, darbeyle, kargaşayla, Gezi'yle, 17 Aralık'la, 25 Aralık'la iktidara gelme hevesinde olmaya devam edeceklerdir. Onun için bu seçimler önemli. Onun için bu seçimlerde Türkiye yeni adımını da atmak zorunda. Türkiye bir tercih noktasına geldi. Bir tarihi an yaşıyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.