Ekonomi Bakanı Zeybekci:

Ekonomi Bakanı Zeybekci:
"2017 ihracat seferberliği yılı, inşallah bu sene yüzde 10’un üzerinde artışımız olacak, mart ayında inşallah cumhuriyet tarihinin rekorunu kıracağız"

İZMİR (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatta mart ayında Cumhuriyet tarihi rekorunu kırmayı umut ettiklerini bildirdi.

İzmir programına Ege Serbest Bölgesi içinde bulunan CMS Jant fabrikası ziyaretiyle başlayan Zeybekci, işçilerle yemek yedi.

Ziyarette yaptığı konuşmada CMS’nin sektöründe Avrupa’nın üçüncüsü olduğunu, Türkiye’nin gururu haline geldiğini belirten Zeybekci, kendisinin de iş dünyasından geldiğini ancak millete hizmeti siyasetle yapmaya devam ettiğini söyledi.

Zeybekci, 2002 yılında ödenen 100 liralık verginin 87 lirasının faize gittiğini, bugün ise bunun 10 liraya düştüğünü, bununla da mücadele ettiklerini dile getirerek, faizler aşağı düştükçe CMS gibi fabrikaların daha hızlı büyüyeceğine, Avrupa ve dünya lideri olabileceğine dikkati çekti.

- "Ülke, tarihi bir karar verecek"

Mevcut sistem içinde Türkiye’nin güçlü iktidarlar çıkarma konusunda zorlandığını, edilgen ve kontrol edilen bir konumdan kurtulamadığını kaydeden Zeybekci, anayasa değişikliğine yönelik halk oylaması sürecinde tartışılan sistemin herhangi bir partiyle ilgili olmadığını bildirdi.

Seçime giderken artık insanların aklından "acaba tek başına iktidar çıkacak mı, koalisyon olursa kim kimle kuracak ?" gibi soruları silmek istediklerini anlatan Zeybekci, öngörülen değişiklikle ilgili cevap vermeye utanacak derecede asılsız, ahlak dışı eleştiriler yapıldığını, bunların hiçbirinin doğru olmadığını vurguladı.

Zeybekci, "Bu ülke tarihi bir karar veriyor. Bırakın kısır tartışmaları, Allah’ın verdiği akıl ve kalbinizi dinleyin. Bağımsız, güçlü, üreten Türkiye olmalıyız. 2017 ihracat seferberliği yılı, inşallah bu sene yüzde 10’un üzerinde artışımız olacak, mart ayında inşallah cumhuriyet tarihinin rekorunu kıracağız" diye konuştu.

Bakan Zeybekçi yemek sonrası fabrikanın sosyal tesislerinde bir işçi ile masa tenisi oynadı. Üretim hattını gezen Zeybekci, jantlar hakkında bilgi aldı. Zeybekci daha sonra yapımı devam eden Ege Serbest Bölgesi Camisi'nin inşaatında incelemede bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.