Ekonomi Bakanı Zeybekci:

Ekonomi Bakanı Zeybekci:
"IMF memurları geldiği zaman sıraya geçen o bakanlar, başbakanlar eskidendi. Şimdi gücünü milletten alan, dünya demokrasi tarihine geçecek 15 Temmuz demokrasi destanını yazmış Türkiye Cumhuriyeti'nin yani sizin evlatlarınız olan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı

BURDUR (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hizmete devam edeceklerini belirterek, "IMF memurları geldiği zaman sıraya geçen o bakanlar, başbakanlar eskidendi. Şimdi gücünü milletten alan, dünya demokrasi tarihine geçecek 15 Temmuz demokrasi destanını yazmış Türkiye Cumhuriyeti'nin yani sizin evlatlarınız olan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı var." dedi.

Zeybekci, Burdur'un Altınyayla ilçesinde düzenlenen "30. Geleneksel Altınyayla (Dirmil) Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kültür Mantarı ve Kültür Sanat Etkinlikleri"ne katıldı.

Burada konuşan Zeybekci, Başbakan Binali Yıldırım ile Muğla'da Yörük şenliklerine katıldıklarını belirterek, Başbakan Yıldırım'ın önemli bir programı olmasından dolayı kendisini Burdur'a gönderdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarın Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'a gideceklerini ifade eden Zeybekci, "Dünya kazan, biz kepçe. Al bayrağımızı dalgalandırmak için durmak yok, yola devam, koşturuyoruz." ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini belirten Zeybekci, "Başbakanımız da özel elçi olarak gönderdi beni. 'Nihat Zeybekci madem sen zeybeksin, bu dağların zeybeğisin, bu dağların efesi olarak da anılıyorsun, benim selamımı Dirmilli kardeşlerime ilet' dedi. 'Seneye sözüm söz Altınyayla'dayım' dedi. Selamıyla beraber bu sözünü de getirdim." diye konuştu.

Hiçbir zaman teslim olmamış Türk milletinin evlatları olduklarını belirten Zeybekci, çobanlıktan, tarlalardan, amelelikten geldiğini, küçük yaşta tarlalarda çalışanlara su dağıttığını ve yevmiye karşılığı çalıştığını söyledi.

- "Artık mazeret yok, hizmete devam"

İlk yevmiyesinin 2,5 lira olduğuna değinen Zeybekci, şöyle konuştu:

"Bir zamanlar IMF'nin talimatla gönderdiği o Ekonomi Bakanlığı koltuğuna, bu amelenin çocuğu sizlerin sayesinde orada oturuyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti ekonomisi dimdik ayakta mı? Yedi düvele meydan okuyor mu? Dünyanın en hızlı büyüyen üçüncü ülkesiyiz, dünyanın 16. ekonomisiyiz, Avrupa'nın 6. ekonomisiyiz. Neymiş efendim, 'Şunu yaparlarmış bunu yaparlarmış'. Hadi canım sen de. Geçti o günler, onlar eskidendi. Oradan yan gözle bakınca buradan el pençe duran Türkiye başbakanları ve bakanları artık eskidendi. IMF memurları geldiği zaman sıraya geçen o bakanlar, başbakanlar eskidendi. Şimdi gücünü milletten alan, dünya demokrasi tarihine geçecek 15 Temmuz demokrasi destanını yazmış Türkiye Cumhuriyeti'nin, yani sizin evlatlarınız olan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı var."

Sadece milletin önünde düğme iliklediklerini ifade eden Zeybekci, bin 500 yıl önce Moğolistan'daki Orhun Kitabelerinde yazdığı gibi milletin ilelebet payidar olacağını vurguladı.

Bakan Zeybekci, "Artık durmak yok yola devam, artık mazeret yok hizmete devam diyoruz. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın, bizi kardeşlik yolundan ayırmasın." ifadesini kullandı.

Etkinlik sonunda vatandaşa mantar ikram edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.