Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de
Bakan Zeybekci: "2017 yılı inşallah bizim için gerek büyümede gerekse ihracatta istediğimiz sonuçları almaya başladığımız bir dönem olacak. Kısa vadede de piyasadaki cari faizlerle ilgili rahatlamaları görmeye başlayacağız"- (Gıda fiyatlarındaki oynaklık)

DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, büyüme ve ihracatta istedikleri sonuçları almaya başladıkları, cari faizlerle ilgili rahatlamaların görülmeye başlanacağını söyledi.

Bakan Zeybekci, Pamukkale ilçesi Atalar Mahallesi'nde Rezan İnceoğlu Acil Sağlık İstasyonu ile Ahmet Burhanettin İnceoğlu Aile Sağlığı Merkezi'nin açılış töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ekonomide son dönemde olumlu göstergeler alınmaya başlandığına işaret eden Zeybekci, Türkiye'nin "yayından çıkmış ok gibi" koyduğu hedefleri yakalamak üzere ilerleyeceğini söyledi.

Zeybekci, şöyle konuştu:

"2017 yılı inşallah bizim için gerek büyümede gerekse ihracatta istediğimiz sonuçları almaya başladığımız bir dönem olacak. Kısa vadede piyasadaki cari faizlerle ilgili de rahatlamaları görmeye başlayacağız. Özel sektör yatırımlarında çok güçlü bir şekilde yeniden canlanmanın başladığını göreceğiz. Kamu yatırımlarında da zaten çok önemli projeleri görüyoruz.

Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla tüm bakanlıkların 2023 hedeflerine doğru yeni planlarını da bitireceğiz. İnşallah yeni bir aşk, heyecan ve coşkuyla Türkiye, yayından çıkmış ok gibi yeni hedeflerine doğru yol kat edecektir."

- Spekülasyona karşı önlem

Ramazanda gıda fiyatlarıyla ilgili bir soru üzerine ise Bakan Zeybekci, gıda fiyatlarında oynaklık sorununun önüne geçmek için bir dizi tedbir üzerinde çalışıldığını bildirdi.

Spekülatörlerin gıda fiyatları üzerinde oynamalarını engelleyecek en hızlı önlemin ürün arzını daha liberal hale getirmek olduğuna işaret eden Zeybekci, "Yani buradan kastım şu, gümrük duvarlarıyla ilgili hızlı hareketlenmenin, hızlı faaliyete geçebilmenin önünü açacağız. Bu da şu, ne zaman fiyat bir noktaya geldi, orada derhal gümrük fiyatları öyle bir noktada olacak ki bu piyasa yurt dışına da açılabilecek ve dolayısıyla spekülasyondan medet umanlara, spekülasyonla yüksek kar elde etmek isteyenlere meydan vermeyecek." diye konuştu.

Gıda üretiminde belirsizlikleri ortadan kaldırmak için fire oranlarını düşürmek üzere çalışmalar da yapıldığını kaydeden Zeybekci, "Ürünlerin derhal soğuk zincire uygun bir şekilde elleçlenebilmesi, Türkiye'nin birçok yerinde depolanabilmesi ve soğuk zincirle nakliyesini teşvik eder hale geldik. Lisanslı depoculuğu yatırım teşvik sisteminin içine aldık. Bu ana tedbirleri konuşmak lazım. Ramazanda tabii ki bazı ürünlerde hareketlenme olabilir ama çok hızlı bir şekilde gereğini yapacak durumdayız ve yapıyoruz." dedi.

- Denizli Şehir Hastanesi projesi

Bakan Zeybekci, açılış töreninde yaptığı konuşmada ise sağlıkta Türkiye'nin dünyanın parmakla gösterdiği kaliteye ulaştığını, Denizli'de ilçelerde bulunan hastanelerin dahi şehir merkezlerindeki hastanelerle aynı standarda ulaştığını kaydetti.

Denizli Şehir Hastanesinin 23 Haziran 2017'de resmi prosedürlerinin tamamlanacağını, haziran sonunda da yapımına başlanacağını belirten Zeybekci, bin yataklı planlanan bu hastaneye 200 yatak daha ilave edilmesinin düşünüldüğünü aktardı.

Konuşmaların ardından Rezan İnceoğlu Acil Sağlık İstasyonu ve Burhanettin İnceoğlu Aile Sağlığı Merkezi'nin açılış kurdelası kesildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.