Ekonomi Bakanı Zeybekci İzmir’de:

Ekonomi Bakanı Zeybekci İzmir’de:
"Türkiye’nin Avrupa Birliği ile bugün 160 milyar dolarlık ticaret hacmi var. Türkiye’nin ihracatının yüzde 49’u Avrupa’ya, iki taraf da birbiri için çok önemli. Türkiye, Avrupa’nın en büyük 5. ticaret ortağı. O terör örgütleri istiyor ki aramız bozulsun,

İZMİR (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye’nin Avrupa Birliği ile bugün 160 milyar dolarlık ticaret hacmi var. Türkiye’nin ihracatının yüzde 49’u Avrupa’ya, iki taraf da birbiri için çok önemli. Türkiye, Avrupa’nın en büyük 5. ticaret ortağı. O terör örgütleri istiyor ki aramız bozulsun, buna müsaade etmeyeceğiz ama o gazetenin, derginin yaptığının hesabını sonuna kadar soracağız." dedi.

İzmir'deki programı kapsamında Buca ilçesine gelen Zeybekci AK Parti Buca İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi'nde partililere hitap etti.

Zeybekci, Türkiye'nin dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın ise 6'ncı büyük ekonomisi olduğuna dikkati çekerek,"Hedefimiz dünyada ilk 10, Avrupa’da ise ilk 3. Biz onlara varmadan daha şimdiden bazı konularda ilklerdeyiz. Dünyanın en uzun köprüleri, en dipten geçen tüp geçitler bizde. En büyük havalimanı bizde olacak. Tüm bunları Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hükümeti ve bu milletin evlatları yapıyor. O yüzden başımıza bunca sıkıntı geliyor." diye konuştu.

Türkiye'nin bir dönem IMF ve Dünya Bankasından gönderilen Ekonomi Bakanı tarafından yönetildiğini anımsatan Zeybekci, bunun bir millete yapılabilecek en büyük saygısızlık olduğunu söyledi.

Zeybekci, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimine değinerek, Türkiye'nin büyük bir tehlike atlattığını, bu tehlikeye rağmen darbe girişimini takip eden ilk iş günü olan 18 Temmuz'da ekonominin çarklarının aksamadan döndüğünü, benzer bir durumda Avrupa'nın gelişmiş ekonomilerinin aynı şekilde yoluna devam edemeyeceğini ifade etti.

Türkiye'nin Adnan Menderes, Turgut Özal'ın başbakanlıkları döneminde dünyaya açıldığını, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler hedefine yürüdüğünü dile getiren Zeybekci, "Birileri geldi, tek başına güçlü bir iktidarı indirmek için koalisyon kurmak için her türlü ahlaksızlığı yaptı. Bu millete rüşvet verdi. Bu milletin 30 yaşındaki hanım kardeşlerimizi emekli ettiler, 32 yaşındaki erkekleri emekli ettiler. O gün kıytırık bir şekilde Demirel-İnönü koalisyonun bedelini biz ödedik, çocuklarımız ödüyor, onların torunları ödeyecek." ifadelerini kullandı.

Zeybekci, 2000'lerin başında Türkiye'nin elde ettiği vergi gelirinin yüzde 87'sinin borçların faiz giderlerine gittiğini anımsatarak, geriye kalan yüzde 13'lük vergi geliriyle büyük yatırımların yapılamayacağını, devlet memurlarının dahi maaşlarının ödenemeyeceğini aktardı.

Bakan Zeybekci, 16 Nisan'daki halk oylamasından "evet" sonucu çıkması halinde Türkiye'de koalisyon kavramının tarihe geçeceğini dile getirerek, "Bundan daha müthiş, daha milli, daha hayırlı bir şey olabilir mi? Ama bugüne kadar milletin hayrına olan neyi istediler. Köprüleri istemediler, 3. havalimanına, kanal İstanbul'a kim karşı çıkıyor, bunlar. Bunlar hayatları boyunca yap diyoruz yapmıyor kenara çekil ben yapayım diyoruz 'Hayır yaptırmam.' diyor. Biz ise millet menfaatinden başka hiçbir menfaat tanımıyoruz." dedi.

Bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'deki referandum süreciyle ilgili tavırlarını eleştiren Zeybekci, şunları kaydetti:

"Almanya’ya gittim, ertesi gün Alman gazetesinde Türkiye düşmanlığı yapan bir ülkenin yazacağı en ahlaksız yazıyı yazdılar, dediler ki ‘Erdoğan Köln’e en sadık tasmalı köpeğini gönderdi’ affınıza sığınıyorum. Bu söz bana söylenen bir söz olduğu için, bu milletime, 80 milyona söylediler... Ondan sonra da bu terör örgütleri Türkiye ile Avrupa Birliği ülkeleri birbirine girsin. Türkiye’nin Avrupa Birliği ile bugün 160 milyar dolarlık ticaret hacmi var. Türkiye’nin ihracatının yüzde 49’u Avrupa’ya, iki taraf da birbiri için çok önemli. Türkiye, Avrupa’nın en büyük 5. ticaret ortağı. O terör örgütleri istiyor ki aramız bozulsun, buna müsaade etmeyeceğiz ama o gazetenin, derginin yaptığının hesabını sonuna kadar soracağız. Hollanda’da benim bakanıma parmak sallayan o polis şefinden, vatandaşlarımıza silah doğrultanlardan, bakanımızı sınır dışına gönderenlerden ve diplomatik ahlaksızlık yapanlardan bunun hesabı sonuna kadar sorulacak. Ama o bölücü terör örgütlerinden de FETÖ terör örgütünü de bilin ki asla sevindirmeyeceğiz. Biz işimize bakacağız."

Zeybekci, konuşmasının ardından Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Türkiye 6'ncısı olan Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi Öğrencisi Batuhan Yılmaz'a tablet bilgisayar hediye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.