Ekonomi Bakanı Zeybekci: Kurdaki Denge Kendi İçinde Mutlaka Oluşuyor

Ekonomi Bakanı Zeybekci: Kurdaki Denge Kendi İçinde Mutlaka Oluşuyor
Ekonomi Bakanı Zeybekci, "TL'nin dolar karşısındaki değeri Türkiye'deki işsizlik ve büyüme rakamlarımızdan daha önemli değildir, cari açıktan ve enflasyondan da önemli değildir. Kurdaki denge kendi içinde mutlaka oluşuyor." dedi

İSTANBUL (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Amerikan İşadamları Derneği'nin (TABA-AmCham) düzenlediği 30. Yıl Gala Yemeği ve Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin basit bir teşebbüs değil, işgal girişimi olduğunu söyledi.

Çok sayıda türbülansı başarıyla atlatan Türkiye'nin, ABD'yle olan ilişkilerini de yeni bir zemine oturtmak istediğini ifade eden Zeybekci, "Artık eskisi gibi 'İthal edelim alet edevatı, Türkiye'de ekipmanı kuralım, burada üretmeye başlasın.' değil. Bundan sonra öyle olmayacak. Türkiye olarak artık teknolojileri üreten ülke olmak istiyoruz. Enerji, sağlık, iletişim, tarım teknolojilerinin üretildiği bir ülke olmak istiyoruz. Çünkü bu yatırımları fırsat olarak görüyoruz." diye konuştu.

"Fed de bilmiyor ne yapacağını"

Türkiye ekonomisinin yaşanan sarsıntıları hafif hasarla atlattığını belirten Zeybekci, Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybının fazla abartıldığını yineledi.

Zeybekci, doların avro karşısında değer kazandığını hatırlatarak, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Türk lirasının dolar karşısındaki değeri Türkiye'deki işsizlik rakamlarından daha önemli değildir, büyüme rakamlarımızdan daha önemli değildir, cari açıktan ve enflasyondan da önemli değildir. Kurdaki denge kendi içinde mutlaka ve mutlaka oluşuyor. Tüm dünya Amerikan Merkez Bankasının (Fed) ne yapacağını merak ediyor. Fed de bilmiyor ne yapacağını."

"Amerikaileticaret.com" devreye alındı

TABA-AmCham Yönetim Kurulu Başkanı Bora Gürçay ise "Biz aşağı yukarı 5 aydır bir çalışma yürütüyoruz. Türkiye ile Amerika arasında gümrüksüz geçiş hakkı bulunan 2 bin 800 ürün kalemini de ön plana çıkarmak istiyoruz. Burada Ekonomi Bakanlığımızın da desteğini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Gürçay, devreye aldıkları "Amerikaileticaret.com" internet sitesinin ABD ile iş yapmak isteyen tüm girişimci ve KOBİ'lere nitelikli bilgi sunacağını da sözlerine ekledi.

"Çaydanlık, bakmakla kaynamaz"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de "Çaydanlık, bakmakla kaynamaz." Amerikan atasözüne atıfta bulunarak, bakmayıp ihracatı proaktif yöntemlerle artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Muhabir: Musab Turan

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.