"Ekonomi Siyaset ve Medya (1831-2015) Başkalaşımın Öyküsü" kitabı

"Ekonomi Siyaset ve Medya (1831-2015) Başkalaşımın Öyküsü" kitabı
ASO Başkanı Özdebir:- "Kitap çok geniş bir tarih aralığını kapsıyor ve birçok olayı tekrar hatırlatıyor"

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "Ekonomi Siyaset ve Medya (1831-2015) Başkalaşımın Öyküsü" kitabının, çok geniş bir tarih aralığını kapsadığını ve birçok olayı tekrar hatırlattığını ifade etti.

ASO Hasan Altun Konağı'nda, Ekonomi Muhabirleri Derneğinin (EMD) kuruluş ve gelişimini ele alan, "Ekonomi Siyaset ve Medya (1831-2015) Başkalaşımın Öyküsü" kitabının tanıtım toplantısı düzenlendi.

Özdebir burada yaptığı konuşmada, söz konusu eseri EMD'nin büyük emeklerle hazırladını söyledi. Kitabın çok geniş bir tarih aralığını kapsadığını ve birçok olayı tekrar hatırlattığını belirten Özdebir, "Çok çabuk unutuyoruz geçmişi, olayları. O olaylar aslında bizim hayatımızın kilometre taşları. Onların üzerine bir şeyler koyarak, bugünlere geldik. Zaman zaman geri dönüp bakmak da büyük fayda var." diye konuştu.

EMD'nin her zaman fark yarattığını dile getiren Özdebir, "Sanayi odası başkanı olarak sabah kalkar kalkmaz ilk baktığım şey ekonomi haberleri. Onları da sizler, ekonomi muhabirleri hazırlıyorsunuz. Haberin köşesinde fotoğraflarınızı görüyorum, aileden birisi olarak gördüğüm için de çok mutlu oluyorum. İyi ki varsınız." ifadesini kullandı.

Özdebir, çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

- "Kitabın basımını ASO üstlendi"

EMD Başkanı Turgay Türker de eserin, 2 yılı aşkın süren bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi. EMD üyelerinin katkı verdiği eserin Taylan Ertem, Vecdi Seviğ ve İsmet Hazardağlı tarafından hazırlandığını anlatan Türker, emek veren tüm üyelere katkılarından dolayı teşekkür etti.

Türker, EMD'nin 30. yılına yaklaştığına işaret ederek, "Bu bizden önceki yönetimlerin, kurucuların bize bıraktığı bir başarıydı, ilkesel duruştu" diye konuştu.

ASO'nun kitabın basımını ve tanıtımını üstlendiğine dikkati çeken Türker, Özdebir'e günün anısına ilişkin bir plaket takdim etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.