Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek: Mega bankın Türkiye'de kurulması için diyalog içerisindeyiz

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek: Mega bankın Türkiye'de kurulması için diyalog içerisindeyiz
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Dünyada kurulacak bir mega bankın, yani bu sektöre bir likidite, altyapı yatırımlarına finansman sağlayacak bir mega bankın Türkiye'de kurulması için diyalog içerisindeyiz." dedi

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Biz Hazine olarak İslam Kalkınma Bankası ile birlikte mega bankın en azından birinin İstanbul'da, Türkiye'de kurulması çalışmalarını devam ettiriyoruz" dedi.

Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliğinin (TKBB) 15. Olağan Genel Kurulu’nun açılışında yaptığı konuşmada, TKBB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çelik'in, sektörün geliştirilmesinde ekibiyle yaptığı çalışmaları takdir ettiklerini belirterek, yeni gelecek başkana da başarılar diledi.

Şimşek, faizsiz finans sisteminin birçok bileşenine ilişkin yasal altyapıyı geçmiş dönemde yaptıklarını ifade ederek, "İslami kurallar çerçevesinde işleyen fonların önü açık, katılım sigortacılığının önü açık. Borsa İstanbul'da katılım endeksleri oluşturuluyor. Olaya sadece katılım bankacılığı çerçevesinde bakmamamız lazım. Bizim hedefimiz, sermaye piyasalarının derinleştirilmesi. Bunu başarırsak Türkiye öbür hedeflerini başarır." görüşünü paylaştı.

İslam Kalkınma Bankası ile bir süredir temasta olduklarını aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

"Dünyada kurulacak bir mega bankın, yani bu sektöre bir likidite, altyapı yatırımlarına finansman sağlayacak bir mega bankın Türkiye'de kurulması için diyalog içerisindeyiz. Endonezya da benzer bir taleple çıktı. IMF, Dünya Bankası toplantılarında üçlü toplantı yaptık. Bu toplantı sonucunda birer heyet oluşturduk. Bunlar oturup bakacaklar. Belki bu bölgeye hitap eden bir mega bankı biz Türkiye'de kuracağız. Biri de belki Endonezya'da kurulacak. Endonezya önemli bir ülke, dünyada ilk 10'a girme potansiyeli olan nadir Müslüman ülkelerden birisi. Biz bu işi Endonezya ile birlikte götüreceğiz. Biz Hazine olarak İslam Kalkınma Bankası ile birlikte mega bankın en azından birinin İstanbul'da, Türkiye'de kurulması çalışmalarını devam ettiriyoruz. Diğer taraftan Merkez Bankası, likidite konusunu çalışacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.