Ekvador'daki depremler

Ekvador'daki depremler
Depremlerden en çok etkilenen kentlerden Pedernales'te 165 kişi öldü

PEDERNALES (AA) - Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'da meydana gelen depremlerden en çok etkilenen kentlerden biri, 165 kişinin öldüğü, 3 bin kişinin yaralandığı Pedernales oldu.

Son yılların en büyük deprem felaketini yaşayan Ekvador'un kuzeyindeki Pedernales'te evlerin yüzde 80'i yıkıldı, diğerleri ise kullanılamaz hale geldi.

Şehirde hayat durma noktasına gelirken arama kurtarma faaliyetlerinin yerini, bugünden itibaren enkaz kaldırma çalışmaları aldı.

Güvenliği sağlamak için çok sayıda asker ve polisin gönderildiği Pedernales'te, yıkılan evlerinden eşyalarını kurtarmaya çalışanlardan başka sivil bulunmuyor.

Kent sakinlerinden 165'i hayatını kaybetti, 3 bin kişi yaralandı. Depremde evlerini kaybeden 2 bin 445 kişi bölgelerdeki çeşitli kamplara yerleştirildi.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu pek çok ülke ve uluslararası kuruluş, Ekvador'a yardım göndermeye devam ediyor.

Yardımların dağıtılması için oluşturulan Koordinasyon Merkezi'nde, BM ve UNICEF'in yanı sıra Şili, Kolombiya, Çin, Meksika, Hırvatistan ve İsviçre gibi ülkelerden gelen sivil toplum kuruluşlarının üyeleri çalışıyor.

Ekvador'da 16 Nisan Cumartesi günü kaydedilen 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından çarşamba günü 6,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti. Depremlerde 650'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, 17 bin kişi yaralanmıştı.

Devlet Başkanı Rafael Correa, depremin ulusal bir trajedi olduğunu belirterek ülke genelinde 8 günlük ulusal yas ilan etmişti. Depremin ülkeye zararının 3 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini açıklayan Correa, hasarın altından kalkabilmek için vergi oranlarını artırmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.