Ekvator'dan Türkiye'ye teşekkür

Ekvator'dan Türkiye'ye teşekkür
Ekvator Dışişleri ve İnsan Hareketliliği Bakanlığı, nisan ayında ülkede meydana gelen depremlerin ardından yaptığı yardımlar dolayısıyla Türkiye'ye teşekkür etti

Ekvator Dışişleri ve İnsan Hareketliliği Bakanlığı, nisan ayında ülkede meydana gelen depremlerin ardından yaptığı yardımlar dolayısıyla Türkiye'ye teşekkür etti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri ve İnsan Hareketliliği Bakanlığı, "Ekvator Yalnız Değil" başlığıyla yayımladığı basın açıklamasında, Ekvator halkının Türkiye'ye şükran duyduğunu vurguladı.

"Ekvator'a gönderdiğin tüm insani yardım ve dayanışma için teşekkürler Türkiye." ifadesine yer verilen açıklamada, Türkiye'nin AFAD eliyle yaptığı gıda ve hijyen yardımına dikkat çekildi. Açıklamada, 2 bin ton gıda, 2 bin ton hijyen kiti ile 60 derin dondurucu, 20 buzdolabı, 20 mobil duş ünitesi ve her birinde 13 kabin bulunan 3 mobil tuvalet olmak üzere toplam 24,9 tonluk yardım gönderildiği aktarıldı.

Bakanlık logosunun da yer aldığı Türk bayraklı tasarım, basın açıklamasıyla birlikte kurumun internet sitesinde yayınlandı.

Nisan ayında Ekvator'un pasifik kıyısında meydana gelen depremler, 663 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.